• ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
  • اِلأِثنين ٢٣ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Monday 25 Nov 2024
گل گهر
بیمه کوثر بانک صنعت و معدن بانک ملت بانک تجارت سازمان تامین جتماعی
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 10337 | تاریخ مخابره: ۱۳۹۵/۵/۲۴ - 17:31
معرفی ترامپ به عنوان فردی خطرناک
بحران در حزب جمهوری خواه:

معرفی ترامپ به عنوان فردی خطرناک

با وجود معرفی دونالد ترامپ به عنوان نامزد نهایی حزب جمهوری خواه، ساختار نخبگانی و متصلب این حزب رغبتی به افکار و عقاید غیرمعمول سرمایه دار برج ساز نشان نمی دهد.

به گزارش آفتاب صبح و به نقل از الف، در حالی که انتظار می رفت بعد از برگزاری مجمع عمومی حزب جمهوری خواه و معرفی نامزد نهایی حزب برای رقابت با هیلاری کلینتون، تنش ها در این حزب کاهش یابد و همه به سمت کنار گذاشتن اختلافات و اتحاد برای پیروزی در انتخابات حرکت کنند اما در چند هفته اخیر منازعات درونی به شدت افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر ترامپ در نشست های مختلفی که سخنرانی می کند مدام به تغییر و اصلاح موضع گیری های قبلی خود می پردازد و نظرسنجی های انتخاباتی نیز چندان خوشایند میلیاردر نیویورکی پیش نمی رود. همه این عوامل موجب رواج گمانه زنی ها در راستای کناره گیری ترامپ از انتخابات یا پذیرش شکست زودهنگام شده است.

در آخرین نظرسنجی های ملی صورت گرفته بلومبرگ از پیشتازی ۵۰ درصدی هیلاری کلینتون در مقابل ۴۴ درصدی ترامپ می گوید. نظر سنجی رویترز به برتری ۴۲ به ۳۶ اشاره داد و نظرسنجی راسموسن از پیشتازی ۳ درصدی کلینتون نسبت به ترامپ حکایت دارد.

اما نتایج نظر سنجی انجام شده از سوی واشنگتن پست- ای بی سی، نشان می دهد که هیلاری کلینتون ۱۰ درصد از رقیب خود پیشی گرفته است. این در حالی است که تا چند هفته پیش اختلافات دو نامزد به این اندازه نبود و رقابت دو کاندیدا در نظرسنجی ها شانه به شانه هم و با اختلاف اندکی پیش می رفت و حتی در دوره ای ترامپ در نظرسنجی ها جلوتر از کلینتون بود.

شورش در حزب جمهوری خواه
همان طور که گفته شد پیروزی دونالد ترامپ در رقابت های درون حزبی موجب شد تا شکاف گسترده در حزب جمهوری خواه آشکار شود. چند روز پیش هفته نامه تایم عنوان کرد که بیش از ۷۰ نفر از مقامات سابق حزب جمهوری خواه در نامه ای به کمیته ملی این حزب عنوان کرده اند که ترامپ صلاحیت و شایستگی کسب پست ریاست جمهوری را ندارد و خواستار توقف کامل حمایت از او و اختصاص منابع مالی حزب برای پیروزی در انتخابات کنگره شده بودند. به نظر نویسندگان نامه، هر دلاری که حزب برای تبلیغات ترامپ خرج ‌می‌کند، هدر دادن پول اهداکنندگان است. این نامه ترامپ را نامزدی محکوم به شکست معرفی کرده که در حال ضربه ‌زدن به حزب جمهوری خواه است.

در این نامه ترامپ به عنوان رئیس جمهوری خطرناک، بی کفایت و بی مسئولیت معرفی شده که توانایی تشخیص خوب از بد را ندارد. از کسانی که این نامه را امضا کرده اند می توان به مایکل هایدن(رئیس پیشین سیا)، دیک چنی( معاون جورج دبلیو بوش) و مایکل چرتوف( وزیر پیشین امنیت داخلی) اشاره کرد. دونالد ترامپ در واکنش به نویسندگان این نامه، آنها را نخبگانی شکست خورده توصیف کرده که با تمام توان در پی حفظ قدرت خود می باشند.

در اتفاقی دیگر اوان مک مولین، افسر سابق سیا به عنوان کاندیدایی مستقل وارد صحنه رقابت ها شده است. مک مولین هدف خود را جلوگیری از پیروزی ترامپ عنوان کرده است. این موضوع می تواند در ایالت هایی که جمهوری خواهان به طور سنتی از نفوذ و رای بیشتری در آنها برخوردار هستند مثل یوتا تاثیر گذار باشد. مسئله ای که نامزد حزب جمهوری خواه هم به آن اعتراف کرده و عنوان داشته در ایالت یوتا با مشکل عظیمی روبه رو هستند.

برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی است که مک مولین از سوی گروهی به رهبری میت رامنی، نامزد شکست خورده جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ حمایت می شود.

در این بین افراد دیگری از مقامات بلندپایه در حزب جمهوری خواه نیز عنوان کرده اند که کاندیدای نهایی آنها ترامپ نمی باشد و به هیلاری کلینتون یا گری جانسون(حزب لیبرترین) و یا جیل استاین(حزب سبزها) رای خواهند داد. مثلا اسکات ریگل نماینده جمهوری خواه در کنگره از گری جانسون حمایت می‌کند. مگ ویتمن، یکی از حامیان مالی برجسته حزب جمهوریخواه، ضمن مقایسه ترامپ با هیتلر و موسولینی عنوان کرده از کاندیدای دموکرات ها حمایت می کند. چهره های دیگری از حزب مانند ریچارد هانا( نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان)، سالی بردشاو( مشاور انتخاباتی جب بوش)، هنری پالسون( وزیر خزانه داری جرج بوش)، سوزان کولینز(سناتور ایالت مین) و لیندسی گراهام(سناتور کارولینای شمالی) هم به جرگه حامیان کلینتون پیوسته اند.

این تغییر و تحولات در حالی در حزب جمهوری خواه صورت می گیرد که اخیراً در چندین نوبت ترامپ مجبور شده صحبت های خود را تصحیح نماید. به عنوان مثال وی در حالی که روز پنجشنبه اوباما و هیلاری کلینتون را به عنوان موسسان گروه تروریستی داعش معرفی کرد بود بعد از ۲۴ ساعت و در روز جمعه گفت این اظهارنظر او طعنه بوده و حقیقتا چنین عقیده ای ندارد. همچنین هفته قبل ترامپ مدعی شده بود که فیلم هواپیمای انتقال پول به ایران را دیده اما بعداً گفت اشتباه کرده است.

همه این عوامل موجب شده تا برخی از مشخص بودن زودهنگام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی هیلاری کلینتون و یا کناره گیری کاندیدای جمهوری خواه سخن بگویند. اما ترامپ تا کنون نشانه ای مبنی بر این که قصد تغییر رفتار و سخنانش را ندارد، بروز نداده است. او در مصاحبه با سی ان بی سی گفته بود: به همین روشی که تاکنون انجام داده‌ام ادامه می‌دهم و پایان کار یا یک پیروزی خواهد بود یا یک مرخصی بسیار بسیار زیبا و طولانی.

البته باید گفت بدلیل شیوه و گفتاری که ترامپ اتخاذ کرده بود توانست بین چند کاندیدای حزب جمهوری خواه به موفقیت دست پیدا کند و نامزدهای دیگر را کنار بزند. طرفداران این حزب ترامپ را فردی موفق می دانند که او را در کارزار رقابت های انتخاباتی به نخبگان سنتی جمهوری خواه مانند خانواده بوش که آمریکا را درگیر جنگ های متعددی کرده اند ترجیح دادند. بنابراین هر گونه تغییر در سبک مبارزات انتخاباتی ممکن است موج ریزش آرای ترامپ را تقویت کند.

گفتنی است ترامپ که پیشتاز بلامنازع انتخابات مقدماتی بود، ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار رأی به دست آورد و این بالاترین رأیی است که تاکنون یک نامزد جمهوری خواه توانسته در تاریخ رقابت های مقدماتی به دست آورد. این در حالی است که نزدیک ترین رقیب ترامپ، تد کروزی بود که تعداد آرایش به ۸ میلیون هم نرسید.

در این راستا همچنین باید گفت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این دوره از جهت میزان بیزاری از نامزدهای انتخابات شگفت آور است و بسیاری از رای دهندگان عنوان کرده اند بدلیل تنفر از هیلاری کلینتون به ترامپ و یا برعکس رای خواهند داد. گفتنی است انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای گزینش چهل و پنجمین رئیس جمهوری سه شنبه ۱۸ آبان سال جاری برگزار خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما