غلامحسین محمدی در رویداد «آموزش مس در مسیر شایستگی» در شهر مس سرچشمه اظهار کرد: برای اینکه از قافله اقتصاد جهانی عقب نیفتیم و از تله فقر فاصله بگیریم، باید در حوزه آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی سرمایهگذاری جدی کنیم.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور ادامه داد: باید کنسرسیومهایی در استانهای مختلف کشور با حضور فعالان اقتصادی تشکیل شود، بازار و نیاز آنها را تشخیص و سمت تقاضا را شکل دهیم و متناسب با آن، عرضه را طراحی کنیم.
وی افزود: اگر این اتفاق رخ دهد و ائتلاف اجتماعی و اقتصادی تشکیل شود، تجربه استان کرمان شکل میگیرد که طی دوسال فعالیت مداوم، نرخ بیکاری در استان کرمان از ۱۰درصد به ۸.۳درصد کاهش یافته است.
معاون وزیر کار تصریح کرد: اگرچه تنها علت این موضوع، مهارت نیست اما مهارت نقطه انفصال زنجیره اشتغال است و باید روی آن سرمایهگذاری کرد چون بهرهوری را افزایش میدهد.
محمدی ادامه داد: بهعنوان نمونه، در مجتمع مس سرچشمه یکسری کارگاههای بسیارخوب در حوزههای مکانیک، جوشکاری، کار در ارتفاع و... تجهیز شده و کنسیرسیوم مهارت شرکتهای دیگر را در حوزههای دیگر نیز در نیازهای اشتغال استان هدایت میکند.
وی افزود: امیدوارم این الگو در کشور توسعه یابد و اگر قرار باشد ازطریق مهارتافزایی، بهرهوری نیروی کار افزایش یابد، مسیرش همین است.
گفتنی است، پیش از این رویداد، معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنیوحرفهای کشور، با همراهی معاون امور اقتصادی استاندار کرمان، مدیر مجتمع مس سرچشمه و جمعی دیگر از مسئولان، از امور آموزش مجتمع بازدید کرد.
وی در این بازدید، از بخشهای مختلف امور آموزش ازجمله کارگاه کار در ارتفاع، کارگاه پایش وضعیت، کارگاه جوش، کارگاه برق و ابزار دقیق، کارگاه فنورزی (خطوط هوایی)، کارگاه هیدرولیک، کارگاه متالورژی، کارگاه معدن، کارگاه اینترنت اشیاء، کارگاه تستهای مخرب جوش، کارگاه شیمی و متالورژی و کارگاه VR و AR (واقعیت افزوده) و کلاسها، دیدن کرد. بخشی از این کارگاهها در کشور و جنوبشرق منحصربهفرد است.