در حالی که غالب کشورهای حاضر در کارزار با داعش در عراق و سوریه نابودی این گروه تروریستی و پایان خلافت خودخوانده آن را جشن گرفته اند، گروهی از ناظران و کارشناسان مبارزه با تروریسم هشدار داده اند که دستِ کم گرفتن تهدیدهای ناشی از داعش ممکن است فاجعه بار باشد.
به گزارش آفتاب صبح، عصرایران به نقل از وب سایت شبکه خبری "ان بی سی" آمریکا نوشت: کارشناسان تروریسم تخمین می زنند هنوز گروهی حدود 10 هزار نفر از وفاداران و هواداران داعش در عراق و سوریه حضور دارند که میتوانند تهدیدهای تروریستی بالقوهای باشند.
از سوی دیگر هستههای خفته و هوادار داعش در بسیاری از کشورهای غربی و آسیایی می توانند دست به انجام حملات تروریستی بزنند، که آخرین نمونه آنها حملات گاه و بیگاه در افغانستان و حمله انتحاری اخیر در بغداد است که دهها کشته و زخمی برجای گذاشت.
خلافت خودخوانده داعش در سال گذشته میلادی دو شهر مهم تحت تسلط خود یعنی "موصل" در عراق و "رقه " در سوریه را از دست داد و به طور کامل از این دو شهر تحت اشغالش بیرون رانده شد.
دونالد ترامپ در اکتبر گذشته و همزمان با بیرون راندن داعش از مرکز خلافت خودخوانده اش در شهر رقه سوریه در توییتهایی بر پایان یافتن کار خلافت خودخوانده داعش در نخستین سال آغاز به کار دولت خود افتخار کرد.
حتی "جیمز ماتیس" وزیر دفاع آمریکا با وجودی که اخیرا اعلام کرده تهدید داعش را نباید دستکم گرفت اما در عین حال اعلام کرد باید از این پس تمرکز اصلی دفاعی و نظامی آمریکا نه موضوعی چون مقابله با گروههای تروریستی همچون داعش یا القاعده بلکه ارتقای توانمندی نظامی آمریکا برای مقابله با تهدیدهای ناشی از نفوذ نظامی رو به گسترش روسیه و چین باشد.
در چنین فضایی دستکم گرفتن تهدید داعش می تواند برای امنیت جهانی و آمریکا خطرآفرین باشد. به گفته کارشاسان تروریستهای داعش هنوز در بخشهایی از سوریه و عراق از جمله در دو منطقه "ابوکمال" و "دیرالزور" سوریه حضور دارند.
" حسن حسن" کارشناس ارشد گروههای تروریستی و داعش در موسسه "میدل ایست پالیسی" آمریکا که خود کتابی درباره داعش به رشته تحریر درآورده در این باره معتقد است: داعش هم اینک از حالت یک دولت تروریستی به یک گروه شورشی تروریستی دارای یک واحد مبارزه معمولی تغییر شکل داده است اما هنوز بسیاری از تروریستهای این گروه در سوریه فعالاند. هنوز در مناطقی چون ابوکمال و دیرالزور سوریه عناصر داعش حضور دارند. بسیاری از آنها از عراق به سوریه گریخته اند."
هشدار کارشناسان: ختم داعش را به این زودی اعلام نکنید
"هشام الهاشمی" مشاور ضد تروریستی دولت عراق نیز در این باره به شبکه ان بی سی گفت:" تخمین تعداد عناصر فعال تروریستی داعش در عراق و سوریه بین 1000 تا 1500 نفر است اما وفاداران – بالقوه عملیاتی- این گروه تروریستی در دو کشور مزبور به رقمی نزدیک به 10 هزار نفر تخمین زده میشود.
در آغاز به کار ائتلاف ضد داعش در سال 2014 تعداد اعضای فعال و هوادار داعش در دو کشور عراق سوریه 45 هزار نفر تخمین زده میشد، هنوز به طور دقیق معلوم نیست در کارزار 3 ساله مبارزه با این گروه تروریستی چه تعداد از اعضای این گروه کشته شده اند و چه تعدادی از آنها به خارج از عراق و سوریه گریختهاند.
"دَنیل گلَسر" معاون وزیر خزانه داری دولت سابق آمریکا (دولت اوباما) در امور تامین مالی تروریسم درباره شکست داعش معتقد است: "تفاوت زیادی بین شکست دادن این گروه تروریستی در میدان مبارزه نظامی و نابود کردن این گروه به عنوان یک سازمان تروریستی وجود دارد... گروه داعش در حال تغییر شکل یافتن به یک تهدید متفاوت است. آنها دیگر فاقد پناهگاههایی امن برای طرحریزی عملیاتهای تروریستی بزرگ و فاجعهبار علیه ما هستند اما در عین حال تهدیدات ناشی از وجود این گروه تروریستی به صورت زیاد وپراکنده و البته کمتر قابل پیش بینی همچنان وجود دارد."