کد خبر : 106208 تاریخ : ۱۳۹۷ دوشنبه ۸ مرداد - 14:44
سخنگوی وزارت خارجه: درمورد بسته پیشنهادی اروپا، خوش بینم/علائم مثبتی دیده می شود و گام های رو به جلو برداشته شده تماس‌های دائم، مستمر و جدی ما با طرف‌های اروپایی و بالعکس ادامه دارد. خوش‌بینی‌هایی وجود دارد. در کلیات علائم مثبتی دیده شده و گام‌هایی برداشته است. در جزییات کارهایی باید صورت بگیرد. امیدواریم اقدامات لازم در زمان مقتضی به انجام برسد و ما بتوانیم در دور جدید از همکاری‌ها و روابط گام‌های بلندی برای تعمیق روابط با اروپا برداریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: شکایت ایران در دادگاه لاهه اعلام وصول شده و جلسه دادگاه در شهریور برگزار می‌شود. ما برای صیانت از منافع خود از همه ابزارها استفاده می‌کنیم.

به گزارش آفتاب صبح و به نقل از «انتخاب»، بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، در پاسخ به سوالی درباره ادعای سفر وزیر امور خارجه عمان به واشنگتن برای میانجیگری میان ایران و آمریکا گفت: این سفر انجام شده و دیدارهایی صورت گرفته است. من از دیدارها و محتوای آن دیدارها خبر ندارم. ایران و عمان روابط خوب و مستمری با یکدیگر دارند. هفته گذشته هم آقای ظریف به عمان سفر کردند ولی این سفرها را نباید به یکدیگر پیوند داد.

وی درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا درخصوص مسائل منطقه‌ای در کنار برجام اظهار داشت: من نمی‌دانم به چه چیزی استناد می‌کند. بحث برجام کاملا روشن است. یکسری موضوعات هم توسط ایالات متحده و برخی از کشورها درخصوص سیاست‌های ایران مطرح می‌شود که به نظر ما ارتباطی با برجام ندارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه تصریح کرد: ایران برای احقاق حقوق و نشان دادن تعهداتش، با توجه به خروج غیرقانونی امریکا در برجام و عدم پایبندی به تعهداتش، ایران از همه سازوکارهایی که وجود دارد و از جمله سازوکار لاهه، برای احقاق حقوق کشور استفاده می‌کند. شکایت ایران اعلام وصول شده و جلسه دادگاه در شهریور برگزار می‌شود. ما برای صیانت از منافع خود از همه ابزارها استفاده می‌کنیم.

قاسمی ادامه داد: باید صبوری کرد. این یک مسئله حقوقی است. ما همه تلاش خود را می‌کنیم و پیگیری آن بهتر از سکوت و هر اقدام دیگری است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا ترامپ گفته ایران امروز دیگر آن ایران سابق نیست و به زودی با ما تماس می‌گیرد؟ خاطرنشان کرد: از آقای ترامپ بپرسید که هر بامداد که بیدار می‌شود، تصور می‌کند با حضورشان در کاخ سفید جهان از نو متحول و متولد می‌شود، اظهارات جالبی بیان می‌کنند. این اظهارات قابل اعتنا نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال مذاکره با آمریکا وجود دارد؟ ابراز داشت: ممکن است بخش‌هایی از آمریکا آرزوهایی را مطرح کنند ولی با اقدامات خصمانه امریکا، خروج از برجام و ادامه سیاست‌های اشتباه خود و تلاش برای فشار اقتصادی بر ملت ایران و تحریم‌ها، شرایط برای چنین بحثی وجود ندارد. تا این مراحلی که شما اشاره می‌کنید با چنین آمریکایی امکان تعامل و گفت‌وگو نداریم. امریکا نشان داد و هر روز نشان می‌دهد که غیرقابل اعتماد است.

قاسمی درباره آخرین رایزنی‌ها با سه کشور اروپایی برای ارائه بسته پیشنهادی بیان کرد: تماس‌های دائم، مستمر و جدی ما با طرف‌های اروپایی و بالعکس ادامه دارد. خوش‌بینی‌هایی وجود دارد. در کلیات علائم مثبتی دیده شده و گام‌هایی برداشته است. در جزییات کارهایی باید صورت بگیرد. امیدواریم اقدامات لازم در زمان مقتضی به انجام برسد و ما بتوانیم در دور جدید از همکاری‌ها و روابط گام‌های بلندی برای تعمیق روابط با اروپا برداریم.

وی در پاسخ به این سوال که وزارت امور خارجه چه اقدامی برای جلوگیری از واردات کالای خارجی در مناطق آزاد اقتصادی انجام می‌دهد، یادآور شد: معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه وظیفه‌اش ایجاد تسهیلات برای سازمان‌های اقتصادی و بنگاه‌ها با خارج از کشور است و قرار نیست وظیفه تصدی‌گری به جای ارگان‌ها و سازمان‌های دیگر را برعهده بگیرد. سوال شما ارتباطی با وظایف و اختیارات وزارت امور خارجه ندارد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره دیدار نماینده ویژه امانوئل مکرون با حسین جابری انصاری درباره بحران سوریه عنوان کرد: سفیر فرانسه در تهران، ماموریتش پایان پذیرفته و اخیرا به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور فرانسه در امور سوریه انجام شده است. او مشغول دیدارهای خداحافظی با مسئولان ایرانی است. سمت جدید ایشان پس از بازگشت به تهران خواهد بود. دیدار با آقای جابری انصاری نیز در این راستا انجام شد.

قاسمی درباره نشست سالانه سفرا و مسئولان نمایندگی ایران در خارج از کشور نیز گفت: ما سنت حسنه سمینار سالانه سفرا مدت‌ها است که داریم. این سمینار در برخی سال‌ها برگزار نشده است ولی تعداد آنها بیش از 20 سمینار بوده است. سمینار امسال با توجه به شرایط جهانی، وضعیت منطقه و همسایگان و شرایط ایران بعد از خروج امریکا از برجام و جنگ روانی و تهدیداتی که از سوی برخی قدرت‌ها صورت می‌گیرد، از اهمیت بالاتری برخوردار بود.

وی ادامه داد: هفته گذشته برنامه‌های اصلی سمینار به صورت فشرده انجام شد. علاوه بر حضور و سخنرانی روسای قوا، سفرا و مسئولان وزارت امور خارجه به حضور رهبر انقلاب رسیدند. بسیاری از مسئولان فرهنگی و اقتصادی در این سمینار حضور یافتند و به سخنرانی پرداختند. در کنار این مجموعه مسائل، به صورت خاص طی چند روز، وزارت امور خارجه با سفرا جلسات ممتد و مستمر و بسیار جدی درخصوص سیاست‌های ایران، نگاه ایران، شرایط منطقه و روابط بین‌الملل و وضعیت برجام و خاورمیانه داشت. جمع‌بندی‌هایی حاصل شد و آنها طی روزهای آینده به صورت دستورالعمل‌های لازم با توجه به رهنمودهای مقامات عالی کشور تدوین و در اختیار سفرا قرار می‌گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه به برخی از نمایندگی‌ها وظایفی به صورت مشخص داده شد، اظهار داشت: قرار است این نمایندگی‌ها طی زمانبندی مشخص به اهداف مدنظر دست یابند.

قاسمی درباره تشکیل ناتوی عربی به پیشنهاد عربستان تصریح کرد: این بحث خیلی جدی نیست و قبلا نیز مطرح شده بود. امروز این موضوع با صدای بلندتری مطرح می‌شود. نامی که انتخاب شده است با توجه به فلسفه ناتو و شرایط و وضعیت زمانی تشکیل آن و نوع کشورهایی که در آن حضور دارند، با مسائلی که کشورهای عربی وجود دارد، همخوانی ندارد و هیچ شباهتی ندارد و نمی‌توان شباهتی میان آنها پیدا کرد.

وی با بیان اینکه آنچه ما دیده و می‌بینیم عدم انسجام و فاصله میان کشورها به دلایل مختلف است، خاطرنشان کرد: مسئله ناتوی عربی را باید در حد شعار به آن نگریست. ترامپ نشان داده سعی می‌کند با ایجاد ترفندهایی از درآمدهای نفتی این کشورها به نفع خود استفاده کند. من از تحقق چنین سازمان یا پیمانی ابراز خشنودی نمی‌کنم بلکه یک شعار و موضوع سیاسی و تبلیغاتی برای بهره‌برداری‌های خاص در منطقه است.

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره اظهارات یک سناتور آمریکایی درباره تغییر نظام ایران مانند فروپاشی شوروی ابراز داشت: این یک خیال و آرزوی خامی است. جمهوری اسلامی نشان داده با حمایت و مقاومت مردم در مقابل انواع توطئه و فشارهای خارجی بایستد و از گذرهای دشوار عبور کند. ما از این مرحله هم به خوبی عبور می‌کنیم.

قاسمی درباره اظهارات روحانی برای بهبود روابط با کشورهای عربی به ویژه عربستان و امارات بیان کرد: آقای روحانی سیاست‌‌های کلی ایران را مطرح کردند که هدف‌مان ارتقا و تعمیق روابط با همه همسایگان و تلاش برای ایجاد محیطی امن و همکاری با کشورهای منطقه و مبارزه با تروریسم و ایجاد فضای همکاری برای توسعه است. ایران این آمادگی را مطرح کرده است.

وی اضافه کرد: اظهارات روحانی بر اهمیت موضوع می‌افزاید. با توجه به حضور عناصر ثالث که منطقه ما را توسعه یافته نمی‌خواهند، رسیدن به همکاری یک بحث پیچیده را می‌طلبد ولی مواضع ایران تلاش برای بهبود و همکاری با کشورهای منطقه است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره آخرین اخبار درخصوص رایزنی‌های ایران با چهار کشور اروپایی در مورد یمن یادآور شد: گفت‌وگوهای ما با اروپا در حوزه‌های مختلف مانند همکاری‌های اقتصادی و روابط دوجانبه ادامه دارد. بحث درباره یمن با چهار کشور اروپایی در دستورکار قرار دارد و فکر می‌کنم در زمان مقتضی و فرصت‌های آتی می‌توانیم علیرغم برخی کشورها برای جلوگیری از این اجلاس‌، این گفت‌وگوها را ادامه بدهیم. فکر می‌کنیم با توجه به شرایط وخیمی که در یمن وجود دارد، ما نیازمند این گفت‌وگو هستیم.