به گزارش خبرنگار آفتاب صبح از همدان، مدتی پیش سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری برنامه و فعالیتهای سینمایی استانها در سال 98 را منتشر کرد.هر یک از این برنامهها و فعالیتها بودجه خاص خود را دارند که در دو بخش اعتبارات ملی و استانی اعلام شده است.
مجریان برنامهها و فعالیتهای منتشر شده از سوی سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری؛ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و موسسه سینما شهر است.
توجه به تنوع فرهنگی استانها در تولید محتوا و جشنوارهها، افزایش فضای نمایش فیلم، توجه به زیر ساختهای سینمایی، اکران و عرضه فیلم در مناطق غیر برخوردار، دانشافزایی فیلمسازان استانها، صیانت از عرضه آثار و محصولات سینمای ایران در استانها، افزایش توان فرهنگی انجمن سینمای جوان استانها، برگزاری همزمان جشنوارههای فجر، کودک و نوجوان، سینما حقیقت و فیلم کوتاه تهران در استانها از ویژگی برنامه استانی سازمان سینمایی است.
حال اگر نگاهی کلی به ستون برنامهها و فعالیتهای استان همدان بیاندازید، بودجه هر فعالیت و برنامه مشخص شده که در ادامه تعدادی از برنامهها و بودجههای تخصیصی ذکر شده است.
400 میلیون سهم انجمن سینمای جوانان
300 میلیون تومان از اعتبارات ملی و 100 میلیون تومان از اعتبارات استانی به انجمن سینمای جوانان ایران در استان همدان برای حمایت از تولید فیلم کوتاه و برای حمایت از تولید فیلم مستند در استان همدان60 میلیون تومان از اعتبارات ملی و 30 میلیون تومان از اعتبارات استانی اختصاص یافته است. سهم همدان از اعتبارات استانی برای اکران فیلمهای هنری و تجربی یک سالن و یک دستگاه برای کمک به استمرار فعالیت دستگاه سینما سیار برای اکران فیلم سینمایی از اعتبارات ملی و استانی است.
30 میلیون تومان هزینه برگزاری کارگاههای آموزشی
20 میلیون تومان از اعتبارات ملی و 10 میلیون از اعتبارات استانی برای حمایت از برگزاری کارگاههای آموزشی استاد محور ویژه فیلمسازان استان اختصاص یافت.
کمک به تجهیز و بازسازی سینما و به بروز رسانی تجهیزات؛ صفر!
برای راهاندازی نمایندگی انجمن سینمای جوانان (شهر)، کمک به بروز رسانی تجهیزات انجمن سینمای جوان استان، کمک به فعالیت دبیرخانه استانی ستاد صیانت، کمک به خانه مستند استان و کمک به تجهیز و بازسازی سینما در استان اعتباری اختصاص نیافته است.
برگزار نشدن جشنواره منطقهای فیلم کوتاه
نکته قابل توجه دیگر برگزار نشدن جشنواره منطقهای فیلم کوتاه توسط انجمن سینمای جوانان ایران در استان همدان برای یک سال دیگر است.
یک سالن مجتمع فرهنگی و هنری به سالن سینما در همدان تبدیل خواهد شد/68 میلیون برای برگزاری همزمان جشنواره فیلم فجر
100 میلیون تومان از اعتبارات ملی برای تبدیل یک سالن مجتمع فرهنگی و هنری به سالن سینما و 68 میلیون و 800 هزار تومان برای برگزاری همزمان جشنواره فیلم فجر در استان توسط دبیرخانه فیلم فجر به همدان اختصاص یافت.
16 میلیون برگزاری همزمان جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان
12 میلیون و 500 هزار تومان از اعتبارات ملی برای اجرای طرح سیمرغ و پروانهها در استانها (اکران فیلمهای کودک و نوجوان(، 16 میلیون و 200 هزار تومان از اعتبارات ملی برای برگزاری همزمان جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان در استان، 10 میلیون تومان از اعتبارات ملی برای کمک به برگزاری همزمان جشنواره بینالمللی فیلم مستند (سینما حقیقت) در استان و 10 میلیون تومان از اعتبارات ملی نیز برای کمک به برگزاری همزمان جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در استان اختصاص یافت.
50 میلیون تومان برای برگزاری بزرگداشت روز ملی سینما و تقدیر از فیلمسازان برگزیده استان/ اعتبارات ملی و استانی برای برگزاری هفته فیلم و عکس و روز ملی سینما
اعتبار ملی تخصیص داده شد برای کمک به برگزاری بزرگداشت روز ملی سینما و تقدیر از فیلمسازان برگزیده استان و هفته فیلم وعکس و پاتوق فیلم در استان به ترتیب 20 میلیون تومان از اعتبارات ملی و 30 میلیون تومان از اعتبارات ملی و استانی است.
ایران؛ تهران نیست! شعار سازمان سینماییست
اعلام این بودجه در حالیست که روز گذشته حسین انتظامی در نخستین نشست خبری خود اعلام کرده که: اصرار داریم وقتی دستگاهی برنامه خود را منتشر میکند به آن عمل کند؛ این کار از رفتار غیر برنامهریزی شده جلوگیری میکند و انضباط ما را افزایش میدهد. در این برنامۀ سازمان سینمایی، برخی رویکردها به شکل جدی قابل ردگیری و رهگیری است؛ از جمله توجه جدی به فعالیت فیلمسازان در خارج از تهران. شعار سازمان سینمایی، ایران تهران نیست، است. برنامه ما باید به سمت حمایت از فیلمسازان غیر تهرانی متمرکز شود!
گزارش: مژدۀ نوراللهیان