کد خبر : 248852 تاریخ : ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان - 23:01
ظرفیت بالای گوهرسنگ برای جذب تسهیلات مشاغل خانگی امیر حسن زاده معاون اقتصادی استانداری کرمان در پنل تخصصی توسعه گوهرسنگ از معدن تا بازار، اعلام کرد: با توسعه صنعت گوهرسنگ می توان مردم را با معدن آشتی داد.

حسن زاده با ابراز تشکر از اقدامات ایمیدرو برای پیش قدم شدن در توسعه صنعت گوهرسنگ،گفت: با توجه به ظرفیت بالای گوهرسنگ در این استان، می توان تسهیلات اشتغال خانگی را به این سمت هدایت کرد.

وی افزود: گوهر سنگ نیاز به مسائل مربوط به معادن دیگر نظیر استخراج، حمل و نقل و غیره را ندارد.

حسن زاده پیشنهاد تشکیل شورای عالی گوهرسنگ را داد و گفت: در این صنعت، وزارتخانه های صمت و اقتصاد و نهادهای میراث فرهنگی و گردشگری و بانک مرکزی قادرند نقش آفرینی کنند.

معاون اقتصادی استانداری کرمان خاطرنشان کرد: فیروزه و گارنت در این استان ناب است و پتانسیل بالایی برای توسعه دارد.

 

ضرورت نگاه ملی اما بومی به گوهرسنگ

حامد فضلیانی، مدیرعامل معدن فیروزه نیشابور در این پنل ضمن اشاره به قدمت ۷ هزار ساله استفاده از سنگ فیروزه در کشور گفت: این سنگ در حال حاضر در کنار بعد اقتصادی، بعد فرهنگی پیدا کرده و این مهم ارزش والایی دارد.

وی افزود: معدن فیروزه نیشابور، قدیمی ترین معدن فعال جهان بوده که از سال ۸۱ به شرکت تعاونی واگذار شده است.

فضلیانی با اشاره به چالش های پیش روی توسعه گوهرسنگ تصریح کرد: سرمایه گذاری پائین در اکتشافات و تقویت نشدن بخش خصوصی در این حوزه و استخراج از جمله چالش های این حوزه است.

وی ادامه داد: مشکلات علمی، آموزشی و پژوهشی، گرانی مواد اولیه تولید و ...، از دیگر چالش های این حوزه است.

مدیرعامل معدن فیروزه نیشابور برای توسعه گوهرسنگ راهکار داد: بازاریابی موثر در تبلیغات بین المللی، ارتباط با تجار و بازیگران اصلی صنعت جواهرات در سراسر جهان و تقویت و حمایت از گوهرتراشان داخلی برای حضور در بازارهای صادراتی و برندسازی، از جمله این راهکارهاست.

وی افزود: با توجه به اینکه گوهرسنگ در دنیا، صنعت کوچک خانگی است، باید به آن صورت ملی اما بومی نگاه شود.

 

اقدامات شرکت ملی مس برای سنگ فیروزه

علیرضا گلزاری، کارشناس شرکت مس میدوک در این پنل با بیان اینکه سنگ فیروزه در بسیاری مناطق در جوار معادن مس یافت می شود، گفت: معدن میدوک و ایجو دارای سنگ فیروزه غنی هستند.

وی ادامه داد: شرکت ملی صنایع مس برای توسعه این بخش، اقداماتی نظیر انجام گریدبندی سنگ های ۲ معدن مذکور با برخی شرکت ها از نظر مرغوبیت، شناسنامه دار کردن گوهرسنگ برای ارزش گذاری انجام داد.

گلزاری، نبود مهارت کافی گوهرتراش ها را از جمله مشکلات اصلی برشمرد که موجب شده نتوان از ارزش واقعی سنگ بهره برد.

 

ضرورت تلاش متعهدانه برای توسعه گوهرسنگ

سارا درگاهی، دانشیار زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در پنل مذکور گفتگوهرسنگ بخشی از فرهنگ سنتی است که فاصله گرفتن از آن، به معنای فاصله از ریشه خودمان است.

وی ادامه داد: با توجه به تنوع ذخایر گوهرسنگ در کشور، هر یک ما باید متعهدانه برای ترویج این صنعت تلاش کنیم.

درگاهی با اشاره به اقدامات انجام شده در دانشگاه کرمان در حوزه گوهرسنگ گفت: اختصاص بودجه تحقیقاتی به تجهیز آزمایشگاه گوهرشناسی، دریافت گواهی تایید یا شناسنامه گوهرسنگ و پیگیری برای راه اندازی رشته کارشناسی ارشد گوهرشناسی، از جمله این اقدامات است.

وی افزود: راه اندازی موزه زمین شناسی و برگزاری همایش های علمی از دیگر اقدامات دانشگاه مذکور است.