کد خبر : 248910 تاریخ : ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر - 23:24
مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین اختتامیه ممیزی خارجی استانداردهای مدیریتی این شرکت عنوان کرد: رشد ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مباركه در ۶ ماه نخست سال جاری مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در آیین اختتامیه ممیزی خارجی استانداردهای مدیریتی این شرکت که روز چهارشنبه 30 آبان برگزار شد، گفت: یکی از مؤلفه‌های اصلی تحقق شعار خلق آینده بهتر ایجاد تحول و بهبود مستمر است. لازمه این امر داشتن تفکر سیستمی و سیستم‌های مدیریتی است؛ اما خوب است که ممیزی‌ها و ارزیابی‌ها با در نظر گرفتن محدودیت‌ها انجام شود.

محمدیاسر طیب‌نیا اظهار کرد: فلسفه وجودی فولاد مبارکه خلق آینده بهتر برای شرکت و کشور است و یکی از مؤلفه‌های اصلی تحقق این هدف، ایجاد تحول و بهبود مستمر است که لازمه آن داشتن تفکر سیستمی و سیستم‌های مدیریتی است. جهت حصول اطمینان از عملکرد صحیح این سیستم‌ها، ممیزی‌های مداوم و بهبودهای مستمر حاصل از آن ضروری است.

وی با اشاره به نظریه محدودیت‌های «گلد-رت» (Goldrat) در علم مدیریت گفت: طبق این نظریه، مدیریت باید موانع را برطرف کند تا سازمان بتواند در مسیر آسان‌تری به رشد خود ادامه دهد، این نظریه مجموعه‌ای از ابزارهاست که به مدیران اجازه می‌دهد تنگناها، گلوگاه‌ها و محدودیت‌های موجود در فرایندهای شرکت را شناسایی و برای رفع آن‌ها تلاش کنند.

افزایش پی‌درپی تولید و عبور از ظرفیت اسمی طی سه سال اخیر، علی‌رغم روند فزاینده محدودیت‌های انرژی

طیب‌نیا در ادامه به محدودیت‌های فزاینده انرژی طی سه سال اخیر در فولاد مبارکه و همچنین دیگر صنایع کشور اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۰ محدودیت‌های انرژی هرساله افزایش یافته و فرصت‌های تولید مازاد بر ظرفیت کارخانه را که می‌توانست محصول بهره‌وری همکاران ما باشد، به‌واسطه محدودیت‌های برق و گاز از دست دادیم؛ اما علی‌رغم افزایش این محدودیت‌ها طی دو سال گذشته و سال جاری، تاکنون با افزایش تولید و عبور از ظرفیت اسمی، رکوردهای تولید پی‌درپی شکسته شده و همواره شاهد افزایش تولید و سودآوری شرکت بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه محدودیت مواد اولیه، انرژی، آب، مشکلات حمل‌ونقل، تخصیص ارز، ثبت سفارش، تغییر مکرر قوانین و مقررات فضای کسب‌وکار، حمله سایبری، فشارهای رسانه‌ای به‌ویژه در خصوص اتهام اختلاس ۹۲ هزار میلیارد تومانی و پس‌لرزه‌های آن همچنان باقی است و مسلماً این اتفاقات در برهه‌ای از زمان کل سیستم مدیریتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، گفت: ما باید این شرایط را مدیریت می‌کردیم و کار خود را پیش می‌بردیم تا سازمان به دستاوردهای ارزشمند خود برسد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان برخی از دستاوردهای این شرکت طی سه سال اخیر ابراز کرد: ما علی‌رغم محدودیت‌های انرژی و درحالی‌که روند تولید از سال ۱۴۰۰ نزولی شده بود، با اتخاذ تمهیدات و برنامه‌ریزی لازم، روند تولید را صعودی کرده و این یعنی سیستم‌های مدیریتی به‌خوبی عمل کرده است.

عبور از ظرفیت اسمی و تولید ۳۷ محصول جدید

وی با بیان اینکه فولاد مبارکه در زمینه تولید توانسته است علاوه بر گذر از ظرفیت اسمی خود طی سه سال اخیر، ۳۷ محصول جدید تولید کند، گفت: این شرکت تا پایان سال نیز ۵ محصول جدید عرضه خواهد کرد.

طیب‌نیا با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه تنها مجموعه فولادی است که سودآوری آن در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۴.۷ درصدی داشته است، ادامه داد: این در حالی است که بیشتر شرکت‌های فولادی در این بازه زمانی کاهش ۶۰ تا ۱۰۰۰ درصدی سودآوری را پشت سر گذاشته‌اند.

وی افزود:   این رشد سودآوری هم‌زمان با حمایت از مشتریان در رکود حاکم بر بازار رخ داده است.حمایت از مشتریان در شرایط سخت نقدینگی در قالب فروش اعتباری و تمدید اعتبارات اسنادی صورت می‌گیرد.

مدیرعامل فولاد مبارکه  حرکت این شرکت به سمت تولید محصولات ویژه و صادرات به بازارهای جدید جهانی را عامل اصلی افزایش درآمد شرکت دانست و  گفت:   هرچند توسعه صادرات محصولات  یکی از اولویت‌های مهم شرکت است، اما با توجه به قرارگیری شرکت در مرکز کشور، تأمین نیاز داخلی  اولویت اصلی  به شمار می‌آید  و محدودیت انرژی عامل کاهنده برای برنامه صادراتی فولاد مبارکه است.

وی گفت: در حوزه توسعه نیز هم‌زمان بیش از ۲۲۰ پروژه در فولاد مبارکه در دست اجرا و در آستانه بهره‌برداری است. یکی از این پروژه‌ها نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی و همچنین نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی است. هم‌اکنون دو فاز نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی در مدار تولید قرار دارد و در آبان‌ماه ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی نیز وارد مدار شد. در آذرماه نیز ۲۰ مگاوات دیگر به آن اضافه می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵ واحد تولید آهن اسفنجی برای تکمیل زنجیره فولاد در گروه فولاد مبارکه در دست احداث است، گفت: این واحدها تضمین‌کننده آینده خوراک فولاد مبارکه هستند. اخیراً نیز مجموعه سبزوار اضافه شده و تا دو سال آینده این مجموعه‌ها محدودیت‌های ما در حوزه آهن اسفنجی را رفع خواهند کرد.

وی با بیان اینکه طی 3 سال اخیر به حدود ۳ میلیون تن استخراج سنگ‌آهن رسیده‌ایم، اضافه کرد: این روند با توجه به پروژه‌ها و محدوده‌های در دست اکتشاف، ادامه‌دار و افزایشی خواهد بود.

طیب‌نیا با اشاره به تأخیر در اجرای پروژه نورد گرم ۲ طی سال‌های اخیر تصریح کرد: این پروژه ابرپروژه‌ای است که در حال پیشرفت است. مطالعات احداث کارخانه ورق الکتریکی نیز انجام شده و به‌زودی مراحل بعدی آن انجام خواهد شد.

پروژه انتقال آب تا ۲ ماه آینده مشکل آب صنعتی‌ترین استان کشور را برطرف خواهد کرد

وی با بیان اینکه در حوزه انتقال آب دریا و تصفیه پساب نیز اقدامات خوبی انجام شده است، ادامه داد: پروژه انتقال آب تا 2 ماه آینده مشکل آب همه صنایع استان اصفهان را به‌عنوان صنعتی‌ترین استان کشور برطرف خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: مطالعات میدان گازی نیز انجام شده و به‌زودی قرارداد عملیات استحصال آن به امضا خواهد رسید.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی خط تولید الکترود اردکان افزود: امسال این پروژه نیز در مدار تولید قرار خواهد گرفت.

طیب‌نیا گفت: علاوه بر موارد فوق شرکت فولاد مبارکه دستاوردهای جهانی و ملی متعدد دیگری در قالب تندیس‌ها و جوایز کسب کرده که از جمله این جایزه‌ها می‌توان به جایزه تعالی سازمانی، جایزه علمی فناوری و نوآوری، جایزه مدیریت مالی، جایزه ملی مدیریت ابرپروژه نیروگاه و... اشاره کرد.

رمز موفقیت ما در فولاد مبارکه نگاه به آینده است

وی با تأکید بر اینکه نگاه ما به آینده است و رمز موفقیت ما نیز همین است، ادامه داد: ما در گذشته نماندیم، حال را دریافتیم و نگاهمان باید به آینده باشد، ما فولاد مبارکه سال ۱۴۳۰ را می‌بینیم و برنامه‌های عملیاتی را برای تحقق چشم‌انداز سال 1410 تعریف کرده‌ایم.

مشکل محدودیت گاز تا پایان سال ۱۴۰۵ برطرف می‌شود

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه برنامه‌ریزی کرده‌ایم که شرکتی قدرتمند، به‌روز، نوآور و شکست‌ناپذیر در برابر محدودیت‌ها باشیم، اضافه کرد: ما نهایتاً تا پایان سال آینده و حتی تا نیمه سال آینده دیگر محدودیت انرژی برق نخواهیم داشت، تا پایان سال ۱۴۰۵ مشکل محدودیت گاز را برطرف خواهیم کرد و تا ۲ ماه آینده محدودیت آب برای فولاد مبارکه و سایر صنایع استان رفع خواهد شد.

وی افزود: ما در حوزه حمل‌ونقل با مشکل توسعه زیرساخت‌های ریلی کشور مواجهیم؛ اما در حوزه وسایل حمل‌ونقل ما با دارا بودن بیش از ۸۰ لوکوموتیو، حدود ۵ هزار واگن و بیش از ۵۵۰ کامیون تملیکی در شرکت‌های زیرمجموعه، زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده‌ایم تا بتوانیم تولید خوبی را در سال‌های آینده در این مجموعه رقم بزنیم.

طیب‌نیا اضافه کرد: به‌منظور حل مشکل مواد اولیه شرکت اُپال را خریداری کرده‌ایم و با توجه به توسعه‌های برنامه‌ریزی‌شده در فولاد سنگان و در دیگر زیرمجموعه‌های گروه فولاد مبارکه، در حوزه تولید کنسانتره و گندله مشکلی نخواهیم داشت. در حوزه تولید سنگ‌آهن نیز حوزه‌های اکتشافی که در دستور کار داریم منجر به خروج از حالت بحرانی در تأمین سنگ‌آهن خواهد شد.

وی با بیان اینکه در پایین‌دست نیز جهت افزایش سودآوری فولاد مبارکه و حفظ بازار، تکمیل کارخانه لوله‌سازی و توسعه فعالیت مراکز خدماتی در داخل و خارج از کشور را دنبال کردیم، گفت: با این اقدامات فروش پایدار فولاد مبارکه را رقم خواهیم زد.

خودکفایی و ارزآوری با راه‌اندازی خط تولید الکترود اردکان

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه راه‌اندازی خط تولید الکترود اردکان منجر به کاهش ارزبری تولید خواهد شد، افزود: در این حوزه به خودکفایی خواهیم رسید و در بخش تولید کُک سوزنی نیز مطالعات خوبی در دست انجام است.

وی تصریح کرد: توصیه‌های ممیزان و یافته‌های آن‌ها به ما در ارزیابی سیستم‌های مدیریتی و دست‌یابی به اهداف سازمان و حرکت پرشتاب فولاد مبارکه در راستای خلق آینده بهتر کمک خواهد کرد؛ ازاین‌رو از دقت نظر و توصیه‌های ممیزان خارجی سپاسگزارم و همچنین به همکارانم در فولاد مبارکه که در این ارزیابی و در نظام‌های مدیریتی مربوطه مشارکت قریب ۹۰ درصدی داشتند خدا قوت می‌گویم.

معاون فناوری شرکت فولاد مبارکه:

پیاده‌سازی ۴ استاندارد جدید در فولاد مبارکه در دستور کار است

محمد ناظمی هرندی، معاون فناوری شرکت فولاد مبارکه نیز در آیین اختتامیه ممیزی خارجی استانداردهای مدیریتی این شرکت اظهار کرد: ممیزی خارجی استانداردهای مدیریتی در فولاد مبارکه از پنجم آبان‌ماه آغاز شده و تا امروز ادامه داشته است.

معاون فناوری شرکت فولاد مبارکه گفت: در حال پیاده‌سازی ۴ استاندارد انتشار گازهای گلخانه‌ای، رد پای کربن، تداوم کسب‌وکار و امنیت اطلاعات در فولاد مبارکه هستیم. لازم است از همه مدیران شرکت و همکاران که در همه برنامه‌های شرکت دغدغه‌ دارند و همکاری می‌کنند، قدردانی می‌کنم.

وی افزود: تیم نُه‌نفره از نمایندگی ایران شرکت SGS برای این ارزیابی در شرکت فولاد مبارکه حضور یافتند و در همه واحدهای فولاد مبارکه ۱۶۸ جلسه برای ممیزی تشکیل شد. مدیریت مجموعه در برخی از حوزه‌ها از ممیزان می‌خواهد توجه بیشتری داشته باشند و از نگاه نفر سوم این شرایط ارزیابی شود.

معاون فناوری شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه ما در فولاد مبارکه آموخته‌ایم که کل ممیزی‌های سازمان را در قالب ممیزی درون‌سازمانی انجام دهیم، گفت: در سال جاری ۹۷ نفر از متخصصان و مدیران این ممیزی را انجام دادند.

وی اضافه کرد: بر این اساس طی 4 دوره آموزشی با همکاری و کمک واحد آموزش، برای ۱۵۰ نفر حدود ۳۶۰۰ نفر ساعت آموزش انجام شد و در طول سال مغایرت‌های اعلام‌شده در ممیزی‌ها بررسی و رفع خواهد گردید.

ناظمی هرندی با بیان اینکه ممیزی در فولاد مبارکه از حدود سال 1374 و با ایزو ۹۰۰۱ آغاز شده است، اضافه کرد: در حال حاضر ۱۲ استاندارد در فولاد مبارکه پیاده‌سازی شده است که دو استاندارد آزمایشگاه‌ها و استاندارد کرونا در قالب این ممیزی انجام نمی‌شود.

رئیس سیستم‌های مدیریت کیفیت و سرآمدی فولاد مبارکه عنوان کرد:

ممیزهایی بیرونی به‌عنوان چشم سوم و نگاه تخصصی در جهت شناسایی زمینه‌های قابل‌بهبود

علی کیانی، رئیس سیستم‌های مدیریت کیفیت و سرآمدی فولاد مبارکه نیز در این آیین گفت: امسال سی‌امین دوره برگزاری ممیزی خارجی در شرکت فولاد مبارکه است و ممیزهایی بیرونی در کنار سایر ارزیابی‌های مختلف به‌عنوان چشم سوم و با نگاه تخصصی جهت شناسایی زمینه‌های قابل‌بهبود، به ارتقای فرهنگ نقدپذیری و یادگیری که از مهم‌ترین المان‌های فرهنگ‌سازمانی است، منجر خواهد شد.

وی اظهار کرد: ممیزی خارجی استانداردهای سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) شرکت فولاد مبارکه شامل مدیریت کیفیت (ISO9001:2015)، مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (ISO45001:2018)، مدیریت زیست‌محیطی (ISO14001:2015)، مدیریت انرژی (ISO50001:2018)، مدیریت بازدهی آب (ISO46001:219)، مدیریت شکایات مشتریان (ISO10002:2018)، مدیریت رضایت مشتریان (ISO10004:2018)، مدیریت شایستگی کارکنان (ISO10015:2019)، مدیریت ریسک (ISO31000:2018) و مدیریت دانش (ISO30401:2018) در قالب یک تیم نُه‌نفره از شرکت SGS سوئیس به مدت ۹۰ نفر روز از 5 تا 30 آبان برگزار شد.

رئیس سیستم‌های مدیریت کیفیت و سرآمد فولاد مبارکه  گفت: رعایت دستورالعمل‌ها و گردش کارهای سازمان، اقدامات اصلاحی ناشی از ادعاها و رضایت مشتریان و عیوب اصلی در نواحی تولیدی، ارتقای صحت و آماده‌به‌کاری زیرساخت‌های به‌کاررفته (نرم‌افزار و سخت‌افزار) در فرایندهای تولیدی و پشتیبانی (شامل PM،CM،RCM و کالیبراسیون) اندازه‌گیری و کنترل آلاینده‌ها و پیشرفت پروژه‌های مرتبط با جنبه‌های بارز زیست‌محیطی، پایش و کنترل الزامات قراردادی و قانونی در حوزه ایمنی، سلامت و بهداشت کارکنان، تجهیزات و فرایندها (HSEPLAN، گواهی سلامت مکانیسم‌ها، تجهیزات و آسانسورها، اقدامات مرتبط با ریسک‌های بحرانی و…) تحقق اهداف حوزه مدیریت انرژی و آب در سازمان، تعریف اقدامات جهت کاهش ریسک‌های دانشی و کسب دانش ناموجود مطابق با نقشه دانش در نواحی تولیدی حوزه‌های تمرکز ممیزی خارجی شرکت در این دوره بوده است.

وی افزود: یافته‌های ممیزی اخیر در کنار گزارش‌های ممیزی داخلی مبنای تدوین و اجرای برنامه‌های بهبود و تحول یک‌ساله شرکت در حوزه سیستم‌های مدیریتی و ارتقای بلوغ و تعمیق این سیستم‌ها در افراد و فرایندها می‌شود.

کیانی در پایان از همه همکاران تقاضا کرد که بر اساس گزارش‌های دریافتی در جهت رفع مغایرت‌های اعلام‌شده، تحلیل و ریشه‌یابی دقیق انجام دهند و اقدامات اصلاحی مناسب را تعریف و در زمان مقرر اجرا کنند تا چرخه بهبود مستمر با سرعت بیشتر حرکت کند و به تحقق اهداف تعیین‌شده منجر گردد.

سرممیز شرکت SGS:

بلوغ سازمانی فولاد مبارکه قابل‌تقدیر است

سرممیز شرکت SGS گفت: همچون گذشته همراهی خوبی از سوی فولاد مبارکه برای انجام این ممیزی صورت گرفت و در نهایت، فارغ از یافته‌هایی که مانند هر ممیزی دیگری داریم، به فولاد مبارکه به‌دلیل سطح بلوغ بسیار خوبی که دارد و همواره پذیرای ممیزان است، تبریک می‌گوییم. این همراهی و پذیرفتن روال ممیزی از سوی آن‌ها باعث می‌شود ما بتوانیم تمرکز لازم را در کار خود داشته باشیم.

سید محمدرضا حسینیان، در خصوص اجرای ممیزی در این شرکت گفت: ممیزی ما به مدت ۴ هفته و در قالب تیم نُه‌نفره در کمیته‌ها و نواحی مختلف برگزار شد و امروز جمع‌بندی نهایی ممیزی بود. باید اعلام کنم که در خصوص ۱۰ استانداردی که شرکت فولاد مبارکه در حال حاضر دارد، برای برخی تمدید اعتبار و برای برخی صدور مجدد گواهینامه توصیه شد.