کد خبر : 51125 تاریخ : ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت - 14:23
مردم فرانسه به تندروها «نه» گفتند؛ ما چه می‌کنیم؟ در کنار مردم فرانسه، مردم ایران نیز قرار است از میان «میانه روی» و « تندروی و پوپولیست» یکی را انتخاب کنند.

در کنار مردم فرانسه، مردم ایران نیز قرار است از میان «میانه روی» و « تندروی و پوپولیست» یکی را انتخاب کنند.
به گزارش آفتاب صبح و به نقل از عصر ایران؛ فرانسوی‌ها روز گذشته از میان دو راه «میانه روی» و «تندروی» رای به میانه روی دادند. آنها در روز انتخاب، رای خود را به صندوق جوان 39 ساله‌ای انداخته بودند که نماد عقلانیت بود. ماکرون در جریان انتخابات فرانسه معتدل ترین چهره را از خود نشان داد.

در سوی دیگر مارين لوپن قرار داشت. خانمی که او را ترامپ اروپا می‌نامیدند. شعارهای او ناسیونالیستی، ضدمهاجرتی و ضد اتحادیه اروپا بود. او شعار انتخاباتی «فرگزیت» (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا) سر داده،بود. او می‌خواست مسیری که فرانسه تا امروز رفته است را عضو کند.

مردم فرانسه از میان این دو نامزد رای به نامزد جوان و معتدل دادند. 65 درصد از رای دهندگان فرانسوی گفتند که تندروی را نمی‌خواهند و دوست ندارند فرانسه در دام پوپولیسم بیفتد. مردم فرانسه در هنگام این انتخابات، آیینه به نام آمریکا را در برابر خود داشتند. آنها می‌دیدند اگر به لوپن رای بدهند به شرایط امروز آمریکا دچار می‌شوند.
مردم فرانسه به پوپولیسم «نه» گفتند؛ ما چه می‌کنیم؟

آمریکای امروز ترامپ، یک آمریکایی ناآرام و پرهیجان است. به نظر بسیاری از تحلیل‌گران بین المللی تا به امروز ترامپ یک تصمیم کارشناسی نگرفته است و بسیاری از تصمیمات او حاصل از احساسات است.

مردم فرانسه دوست نداشتند دچار درد مردم آمریکا شوند. آنها دوست نداشتند آرامش خود را فدای سیاست‌های تندروی لوپن کنند.

در کنار مردم فرانسه، مردم ایران نیز قرار است از میان «میانه روی» و « تندروی و پوپولیست» یکی را انتخاب کنند. این روزها برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران سعی می‌کنند با شعارهای عوام گرایانه رای مردم را به خود اختصاص دهند. شعارهایی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقد هستند این شعارها زمینه ساز تورم و گرانی در ایران خواهد شد. این کارشناسان می‌گویند تحقق یارانه 150 هزار تومانی یعنی بنزین 6 هزار تومانی و نان لواش 2 هزار تومانی.

هشدار  تندروی و پوپولیسیم پشت در ایران است و ممکن است یکی از این نامزدها پیروز انتخابات شود. مردم ایران اما مانند مردم فرانسه نیستند که برای رای ندادن به یک پوپولیسم احتیاج به استفاده از تجربه دیگران داشته باشند. مردم ایران 8 سال طعم عوام فریبی را به پوست و استخوان درک کرده‌اند.

اگر مردم فرانسه در تلویزیون، رسانه‌های مجازی و از راه دور خطر تندروی و پوپولیست را احساس کردند. مردم ایران 8 سال با این شعار زندگی کردند. هنوز هم بسیاری از مردم، آن روزهای ایران به عنوان دوران تلخ ایران یاد می‌کنند. روزهایی که یک مرد با شعار تغییر به صحنه آمد و به مردم وعده کابینه 70 میلیونی داد. او گفت ریشه فساد در ایران را خشک می‌کند. او از جیب کتش می‌گفت که نام مفسدان اقتصادی در آن قرار دارد.

او گفت با دادن یارانه به مردم تمام مشکلات کشور حل خواهد شد. او گفت با پول یارانه « که پول امام زمان است» دیگر مردم ایران مشکل نخواهد داشت.

وقتی دولت او پایان رسید اما اوضاع ایران بدترین روزهای خود را تجربه می‌کرد. تورم، بیکاری، اختلاس، تحریم و... ایران را با خود برده بود.

مردم ایران با این تجربه بازهم در برابر شعارهای پوپولیستی قرار گرفته‌اند. امروز برخی نامزدها بازهم همان شعارها را می‌دهند. باید دید مردم ایران با این وعده‌ها چه می‌کنند. آیا آنها هم مانند مردم فرانسه به پوپولیست نه می‌‎گویند یا بازهم می‌خواهند همان مسیری که یک بار رفته‌اند را دوباره طی کنند. به زبان ساده آیا مردم ایران حاضر هستند بازهم به گذشته برگردند یا همچنان نگاه آنها به آینده است.