به گزارش آفتاب صبح ، حجتالاسلام مجتبی روحانی در گفتگو با بلاغ، روش کنونی دولت در انتصاب استانداران غیربومی را به هدر دادن وقت افراد انتخابشده برای آشنایی با ظرفیتها و فرصتهای هر استان دانست و اظهار کرد: در این شرائط دشوار اقتصادی انتصاب استاندار غیربومی، فرصتسوزی برای آشناشدن فرد انتخابشده با استعدادها و ظرفیتهای هر استان بهخصوص در بخش نیروی انسانی است.
وی استانداران را نیروهای اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی توصیف کرد و گفت: علاوه بر آنکه دولت باید از هر رفتار مغایر با اقتصاد مقاومتی از جمله کوتاهی در قبال برخورد با واردات و قاچاق کالا پرهیز کند، استانداران نقش مهمی در شکوفاسازی ظرفیتهای موجود در حوزه ماموریتشان دارند که با انتخاب استانداران غیربومی، هزینه آشناشدن با این ظرفیتها بیشتر شده و چه بسا با تشخیص غلط استاندار غیربومی، فرصتسوزی اتفاق میافتد.
امام جمعه بابل به بخش دیگری از عوارض منفی انتخاب استانداران غیربومی اشاره کرد و افزود: در هر استان بویژه در مازندران نیروهای کارآمد و مستعد فراوانی وجود دارند که عبور از آنها و انتخاب افراد غیربومی، توهین آشکار به هر استانی است که دارای نیروهای شایسته فراوان میباشند.
وی با اشاره به اینکه سنت مشاوره با شخصیتهای دلسوز در انتخاب استانداران، از سوی این دولت مورد بیاعتنایی قرار گرفته است، یادآور شد: طبیعی است که رئیس هر دولت خواهان موفقیت نماینده ارشد خود در هر استان و شهرستان باشد، اما خودداری از مشاوره با نیروهای دلسوز و تاثیرگذار به معنی بیتوجهی به تعامل و مشارکت آنهاست.
روحانی مازندران را دارای نیروهای مستعد و لایق برای احراز استانداری ذکر کرد و عنوان کرد: تجربه مکرر این واقعیت را به اثبات رساند که استاندار بومی از فرمانداران بومی و مورد قبول قاطبه مردم در هر شهرستان استفاده میکند و در پیشبرد کارها موفقتر از استاندار غیربومی است؛ حال بر چه اساسی دولت به نتیجه غیر این رسیده، جای تامل دارد.
وی در پایان گفت: استدلال اینکه استاندار غیر بومی کمتر مورد رجوع آشنایان قرار میگیرد و دیگر نیاز نیست که در رودربایستی بخواهد حق و ناحق کند، نوعی بیاعتمادی به مدیریت نیروهای بومی و صلاحیت و کفایت آنهاست؛ چرا که مکرر دیده شده که مدیران غیربومی اقدام به این نوع تصمیمات نمودهاند.