نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تثبیت قیمت دلار بر پایه 4200 تومان را سخت توصیف کرد.
به گزارش آفتاب صبح، هادي قوامي نايب رئيس كميسيون برنامه ،بودجه و محاسبات با اشاره به تصميم دولت در تثبيت قيمت دلار با نرخ 4200 تومان به خبرنگار عصر ايران گفت: در خود لايحه بودجه 97 به صورت پنهان قيمت 4هزار و 200 تومان براي دلار وجود دارد. درست است نرخ محاسباتي را 3500 تومان تعيين كرديم اما يک عدد 10 هزار ميليارد تومان را در رديفي آورده بوديم كه اين قيمت را به 1850 تومان افزايش مي داد و 10 هزار ميليارد تومان تا نيز در تلفيق به اين رديف اضافه كرديم و بر اين اساس قيمت دلار به 4200 در لايحه بودجه پيش بيني شد در واقع نوسانات اخير همه را قانع كرد كه در همين قيمت 4200 تومان نيازهايشان را مرتفع كنند.
وي با بيان اينكه تثبيت قيمت دلار با ٤٢٠٠ تومان خيلي سخت است گفت: بايد از اين تصميم دولت حمايت كنيم چرا كه اگر حمايتي از اين تصميم نباشد و اگر احساس شود كه خدشه اي وجود دارد همين مقدار كوچک نيز دوباره شامه سفته بازان را قوي مي كند و آنها به گونه اي عمل مي كنند كه بازار دچار اغتشاش شود.
نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه كشور با بيان اينكه ضعف مديريتي در بانك مركزي و دولت مهمترين دليل در ايجاد آشفتگي ها در بازار ارز است گفت: دولت هاي ما نبايد از عرضه ارز بهره مند شود. عرضه ارز ما ٩٥ است و تقاضاي براي ارز در كشور ٥٥ است و ما ٤٠ مازاد داريم كه دولت به صورت غيرمستقيم از اين عدد در عرضه ارز بهره مند مي شود بايد بگويم كه ١١ هزار ميليارد از كسري بودجه ٩٦ نيز از همين محل تأمين شد.
وي تصريح كرد: صرافي هاي كه عامل بانک مركزي هستند نقش بسياري در ايجاد و دامن زدن به اين التهابات دارند.
این نماینده مجلس در مورد امكان حذف دلار از مبادلات ارزي و جايگزيني يورو نيز گفت: جايگزيني يورو به جاي دلار نياز به زيرساخت هايی دارد كه بايد هم بازرگانان و هم دولت تمهيداتي را فراهم كنند كه كسي كه قصد مسافرت يا مبادله با اروپا را داشته باشد به راحتي به يورو دسترسي داشته باشد.
وي اظهار داشت: اجرا اين تصميم سخت است چرا كه دلار يك ارز قوي جهان رواست و خارج كردن آن نياز به عزم قويتر دارد و اجراي اين تصميم ممكن است ٦ الی ٧ ماه طول بكشد كه البته بايد در كنار اين موضوع كارهاي ديگري چون پيمان هاي دوجانبه اي و سه جانبه اي نيز منعقد شود مثلا ما نفت به كره فروخته ايم و از كره طلب داريم و از آن طرف به روسيه بدهي داريم و فرض كنيم روسيه نيز از كره طلب دارد ما مي توانيم طلب روسيه را از طريق پولی كه از كره طلب داريم پرداخت كنيم و به اين مبادلات چندجانبه نياز به دلار در مبادلات را حذف كنيم.