• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
  • اِلخَميس ١٩ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Thursday 21 Nov 2024
گل گهر
بیمه کوثر بانک صنعت و معدن بانک ملت بانک تجارت سازمان تامین جتماعی
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 105864 | تاریخ مخابره: ۱۳۹۷/۳/۲۰ - 15:01
ترامپ امضایش را از بیانیه پایانی جی ۷ پس گرفت!

ترامپ امضایش را از بیانیه پایانی جی ۷ پس گرفت!

ترامپ که در هواپیمای ویژه خود از کبک کانادا مستقیما به سوی سنگاپور پرواز کرده در توییتی که تنها ساعتی پس از اتمام اجلاس جی ۷ منتشر کرد نوشت آمریکا "از این بیانیه حمایت نمی‌کند و احتمال افزایش تعرفه واردات خودرو را مد نظر خواهد داد."

 

دونالد ترامپ که در هواپیما عازم سنگاپور است با انتشار توییتی گفته از بیانیه پایانی اجلاس جی ۷ حمایت نمی‌‎کند و آمریکا آن را امضاء نخواهد کرد. آقای ترامپ گفته پس از اظهارات "ناصادقانه" جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا که میزبان این اجلاس هم بود تصمیم به پس گرفتن امضایش گرفته است.

به گزارش آفتاب صبح و به نقل از بی بی سی، ترامپ گفته سایر کشورها "تعرفه‌های کلانی" علیه محصولات آمریکایی وضع می‌کنند و از این کشور به عنوان یک "قلک فربه" سود می‌برند.

بیانیه پایانی اجلاس جی هفت که دقایقی پیش منتشر شد و گفته شده بود آقای ترامپ هم به امضای آن رضایت داده بر محور وفاداری به "نظام تجارت جهانی" تنظیم شده بود.

با وجود این، پس از پایان این اجلاس، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا در کنفرانس خبری وعده داد که از ابتدای ماه آینده (ژوئیه) تعرفه‌های جدیدی علیه محصولات آمریکایی وارداتی به کشورش وضع خواهد کرد.

آقای ترودو در این کنفرانس خبری منطق پشت وضع تعرفه فولاد و آلومینیوم را "اهانت‌آمیز" خواند چرا که گفت این که آمریکا فعالیت اقتصادی کانادا را "تهدیدی برای امنیت ملی" خود قلمداد کند برای کانادا "اهانت‌آمیز" است.

"برخلاف تمایل باید با صراحت و جدیت کامل بگویم ما بنا بر آنچه پیش‌تر هم اعلام کرده بودیم جلو خواهیم رفت و اقدامات متقابل را اتخاذ خواهیم کرد. کانادایی‌ها همزمان که مودب و معقولانه‌اند مرعوب نمی‌شوند و اجازه نمی‌دهند که دیگران آنها را به تنگنا ببرند."

 

ترامپ جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا را ناصادق و ضعیف خوانده است

با وجود تصمیم سریع آقای ترامپ برای پس گرفتن امضایش، اتحادیه اروپا اعلام کرده به این بیانیه متعهد است.

ترامپ که در هواپیمای ویژه خود از کبک کانادا مستقیما به سوی سنگاپور پرواز کرده در توییتی که تنها ساعتی پس از اتمام اجلاس جی ۷ منتشر کرد نوشت آمریکا "از این بیانیه حمایت نمی‌کند و احتمال افزایش تعرفه واردات خودرو را مد نظر خواهد داد."

اشاره آقای ترامپ به واردات خودرو از اروپا است که در راس آن آلمان قرار دارد.

ترامپ که به نظر می رسد از سخنان جاستین ترودو خشمگین شده اظهارات نخست وزیر کانادا را "غیرواقعی خوانده و گفته حقیقت این است که همین حالا هم کانادا علیه محصولات کشاورزی و کارخانجات آمریکایی تعرفه کلانی وضع می‌کند.

آقای ترامپ همچنین جاستین ترودو را "ناصادق و ضعیف" خوانده است.

پس از ترک زودهنگام اجلاس از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا رهبران شش کشور دیگر یکی پس از دیگری برابر دوربین‎ها سخن گفتند.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا که میزبان این اجلاس بود گفت کشورش به دیگران امتیاز نخواهد داد و "مرعوب نخواهد شد".

ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا هم گفته اروپا به فکر اتخاذ تمهیدات مقابله‌جویانه در برابر آمریکاست. تهدیدی که اگر عملی شود می‌تواند رسما آغاز بر جنگ تجاری میان اروپا و ایالات متحده تلقی خواهد شد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که گفته شده رهبری اروپاییان در انتقاد از آمریکا را در این اجلاس بر عهده گرفته بوده، ضمن پرتنش و صریح خواندن گفتگوها از اجماع هر هفت رهبر حاضر بر سر بیانیه نهایی اظهار رضایت کرده و نسبت به اصلاحات در نظام تجارت جهانی خبر داده ست.

 

در کنار موضوع تعرفه‌ها و نگرانی از آغاز یک جنگ تجاری، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران که چهار رهبر دیگر حاضر در اجلاس جی ۷ یعنی آلمان، فرانسه، بریتانیا و چین از امضاکنندگان آنند، دیگر محور اختلاف‌نظر میان آمریکا و شش کشور دیگر حاضر در کبک بود.

رئیس جمهور آمریکا، روز شنبه در سخنرانی پایانی خود در اجلاس سران گروه ۷ گفت با همکاری اعضای این گروه یا بدون آنها "بلندپروازی‌های هسته‌ای" ایران را مهار خواهد کرد.

ترامپ در حالی که زودتر از دیگر رهبران کشورهای گروه ۷ این اجلاس را ترک می‌کرد، گفت: "ملل گروه ۷ به مهار بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران متعهد می‌مانند. با همراهی آنها یا بدون آنها، آن بلندپروازی‌ها مهار خواهند شد."

پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی دیگر، به خصوص آلمان، فرانسه، بریتانیا و چین و روسیه، از تصمیم دونالد ترامپ انتقاد کرده و می‌گویند توافق هسته‌ای ایران به شکل فعلی حفظ شود.

دونالد ترامپ "تهدید ایران" را یکی از موضوعاتی خواند که رهبران گروه ۷ در چهارچوب تهدیدهای موجود علیه امنیت ملی این کشورها درباره آن صحبت کرده‌اند.

او گفت مسایل امنیتی دیگری که درباره آن صحبت شده، شامل تلاش برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی و مبلغان "آن ایدئولوژی مرگبار" می‌شود.

ارسال دیدگاه شما