• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
  • اِجُّمعَة ٢٠ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Friday 22 Nov 2024
گل گهر
بیمه کوثر بانک صنعت و معدن بانک ملت بانک تجارت سازمان تامین جتماعی
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 106444 | تاریخ مخابره: ۱۳۹۷/۸/۶ - 13:59
سفیر صربستان در ایران: وضعیت پناهجویان ایرانی بد نیست/ برایشان کمپ زده ایم

سفیر صربستان در ایران: وضعیت پناهجویان ایرانی بد نیست/ برایشان کمپ زده ایم

سفیر صربستان گفته به دلیل سوء استفاده از سفرهای بدون ویزا به کشورش از سوی برخی گردشگران ایرانی، این کشور نظام صدور روادید را دوباره برقرار کرده است.

سفیر صربستان در تهران اعلام کرد کشورش برای پناهجویان ایرانی عازم اروپا اردوگاه تدارک دیده و وضعیت پناهجویان ایرانمی در صربستان چندان هم بد نیست.

به گزارش آفتاب صبح، "دراکان تودوروویچ" سفیر جمهوری صربستان در گفتگو با خبرگزاری ایسنا ضمن اعلام این مطلب از صدور 10 روزه روادید سفر به صربستان برای گردشگران ایرانی خبر داده است.

صربستان با وجودی که پارسال روادید سفر گردشگران ایرانی را لغو کرده بود اما به دلیل بروز برخی مشکلات از جمله سفر بدون بازگشت برخی گردشگران ایرانی به این کشور، از ماه گذشته اعلام کرد گردشگران ایرانی برای سفر به صربستان باید دوباره اقدام به دریافت روادید (ویزا) کنند.

او در گفتگو با ایسنا در این باره گفته است: صربستان از اولین کشورهای اروپایی بود که اخذ ویزا برای شهروندان ایرانی را لغو کرد، البته بعد از ۲۷ سال پرواز مستقیم از تهران به بلگراد انجام شد و شرکت‌های هوایپیمایی "ایران ایر" و "ماهان" پروازهایی را به بلگراد دارند و از این طریق گردشگران زیادی به صربستان سفر کردند.

او افزود: درواقع ما مساله پنهانی در منتفی شدن لغو روادید بین دو کشور نداشتیم و همه چیز واضح بود و همان‌طور که سخنگوی وزارت خارجه ایران هم اعلام کرد و برخی از نمایندگان مجلس ایران هم در این باره صحبت کردند با توجه به مشکل پیش آمده و سوء استفاده برخی از افراد از لغو روادید، این موضوع در سطوح عالی مورد بررسی قرار گرفت قبل از این که ما خواسته باشیم تصمیمی بگیریم.

این دیپلمات صربستانی خاطرنشان کرد: ما دو کشور دوست هستیم و نمی‌خواهیم هیچ مساله پنهانی بین دو کشور وجود داشته باشد. در سال گذشته علاوه بر ایران، برای هند و بسیاری از کشورهای دیگر نیز لغو ویزا انجام شد و اگر این موضوعات در مورد ایران پیش نمی‌آمد، ۱۰۰ درصد آن را ادامه می‌دادیم.

"تودوروویچ" همچنین در مورد این که چند روزه به درخواست‌ها برای صدور ویزا برای گردشگران ایرانی پاسخ داده شده و رسیدگی می‌شود؟ گفت: این مساله بستگی به نوع درخواست‌ها دارد و تقریبا تا ۱۰ روز طول می کشد، برخی از درخواست‌ها هم یا از طریق آژانس‌های مسافرتی مطرح و یا به صورت دعوت‌نامه از سوی افرادی که در صربستان هستند، انجام می‌شود.

این دیپلمات صرب در ادامه بیان کرد: البته مواردی هم بوده که برای ۶ بازرگان، ۶ ویزا در یک روز صادر کردیم، در واقع در خواست‌هایی که نیاز به فوریت رسیدگی داشته باشد، زودتر بررسی ‌شده و بدون مشکلی در همان روز ویزا صادر می شود.

او تصریح کرد: برای تسریع در صدور ویزا در تهران کارمندان بیش‌تری از صربستان به سفارت خواهند آمد تا در روند صدور ویزا و سرعت بخشیدن به کارها کمک کنند.

وضعیت پناهجویان ایرانی در صربستان

در روزها و هفته های گذشته خبرهایی مبنی بر وضعیت بد پناهجویان ایرانی در صربستان مخابره شده است و برخی پناهجویان ایرانی از خشونت پلیس در مرز کرواسی و صربستان اظهار گله‌مندی کرده بودند.   

سفیر جمهوری صربستان در تهران اما وضعیت وخیم پناهجویان ایرانی در اردوگاه‌های مرزی بین صربستان و کرواسی را رد کرده و درباره وضعیت پناهنده‌هایی که در مرز صربستان و کرواسی قرار دارند، گفت: صربستان برای مهاجرین کمپ‌هایی تهیه کرده تا به وضعیت آن‌ها رسیدگی شود. البته در کمپ‌ها برای این افراد شرایط بدی وجود ندارد و تنها مشکل این است که پناجوها تلاش می‌کنند تا از صربستان به کشورهای دیگر بروند.

وضعیت پناهجویان ایرانی در مرز صربستان و کرواسی

او افزود: مرز بین صربستان و کرواسی بسته شده و تنها با داشتن پاسپورت امکان عبور از مرز وجود دارد، با توجه به این‌که کرواسی عضو اتحادیه اروپا است برای ورود به این کشور باید حتما ویزا داشته باشند، البته صربستان عضو اتحادیه اروپا نیست و فقط مردم صربستان می‌توانند بدون ویزا به این کشور سفر کنند لذا سایر مهاجرینی که به صربستان آمده‌اند بدون پاسپورت نمی‌توانند به کرواسی یا هر کشور دیگری بروند.

این دیپلمات صربستانی همچنین درباره همکاری احتمالی کشورش با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران نیز گفت کشورش تابع تصمیم جمعی اتحادیه اروپا در این باره خواهد بود. او گفت: تحریم‌هایی که برای ایران اعمال می‌شود، مربوط به آمریکا و نه تحریم‌های بین‌المللی است و دولت صربستان در تعامل با ایران همانند اتحادیه اروپا عمل می‌کند.

ارسال دیدگاه شما