به گزارش آفتاب صبح، به نقل از خبرگزاری ایرنا، جعفر محمدنژادسیگارودی، مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران درباره وضعیت اجرای طرح سامانههای خورشیدی حمایتی برای اقشار کمدرآمد، اظهار کرد: از زمانی که این برنامه جدی شروع شد اتفاقهای خیلی خوبی افتاد تفاهمنامه پنججانبهای در این زمینه داریم که مصوبه معاون اول رئیسجمهوری را دارد.
وی تفاهمنامه را بین کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، سازمان بسیج، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری دانست که بنا بوده و هست با همکاری وزارت نیرو ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی را در مناطق محروم و کمبرخوردار نصب کنند.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا خاطرنشان کرد: برایناساس همه مقدمههای لازم را وزارت نیرو و ساتبا فراهم کرده و اکنون پیشنیازهای آن فراهم است.
محمدنژادسیگارودی گفت: اکنون هرکدام از این سازمانهای حمایتی که بخواهد در منطقه محروم سامانه نصب کند از فرایند ثبتنام در اپلیکیشن مربوط، هماهنگی لازم با شرکتهای توزیع برق تا اقدامهای ساتبا همه فراهم است.
وی در باره چرایی کندشدن اجرای طرح ادامه داد: آن چیزی که باعث گلوگاه در اجرایینشدن این امر شده فقط و فقط منابع مالی است.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا افزود: سال گذشته عدد ۱۰ هزار سامانه را با همه مشکلات اجرایی شد که ممکن است از لحاظ عددی بزرگ نباشد؛ ولی یک اطمینان و انگیزهای در نهادها ایجاد کرده است.
محمدنژادسیگارودی خاطرنشان کرد: این اطمینان خاطر سبب شده نهادی مثل کمیته امداد تأکید داشته باشد روشی برای ایجاد اشتغال مطمئنتر از سامانه خورشیدی ندارد و نیز سازمان بهزیستی هم چنین رویکردی داشته باشد.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا گفت: بهواسطه این اطمینان ایجاد شده دستگاههای دیگر مثل بنیاد برکت و خیرین مدرسهساز برای احداث سامانههای خورشیدی در مدارس ورود کردهاند.
محمدنژادسیگارودی ادامه داد: البته ساتبا هم برای حمایت بیشتر از آنها سقف خرید تضمینی برق را تا ۲۰ سال کرده ضمن آنکه زیرساختهای لازم هم فراه است.
وی شناسایی بیش از ۵۰ هزار خانوار خبر داد و گفت: علاوهبرآن این فرصت را فراهم کردیم که افرادی که خانهای ندارند هم بهصورت تجمعی بتوانند برای احداث نیروگاه اقدام کنند و ساتبا کمک میکند.