• ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۷ دي
  • اِلأِثنين ٦ رجب ١٤٤٦
  • Monday 6 Jan 2025
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 249128 | تاریخ مخابره: ۱۴۰۳/۱۰/۱۳ - 20:01
برای جایگزینی معدن به‌جای نفت باید ساختار‌ آن را مهیا کنیم
معاون اقتصادی استاندار کرمان:

برای جایگزینی معدن به‌جای نفت باید ساختار‌ آن را مهیا کنیم

معاون اقتصادی استاندار کرمان تأکید کرد: اگر قصد داریم اقتصاد معدنی را جایگزین نفت کنیم باید ساختار‌های آن را نیز مهیا کنیم و تمام بخش‌ها باید این نگاه را در خود تقویت کنند که کشور از ساختار اقتصاد نفتی به ساختار معدنی برسد.

امیر حسن‌زاده، در نشست خبری با اصحاب رسانه در هتل المپیک تهران با اشاره به موقعیت استان کرمان عنوان کرد: کرمان با ۱۱.۵درصد مساحت کشور و ۲۵ شهرستان، بزرگ‌ترین استان کشور از لحاظ جغرافیایی است؛ طول این استان هزار کیلومتر با دو زون بزرگ معدنی است که این استان را به بهشت معادن ایران تبدیل کرده است. کرمان ۴۵ تا ۵۰درصد حقوق معدنی در کشور را پرداخت می‌کند. البته باید این بهشت معادن را با معدنکاری نسل‌های جدیدتر همراه سازیم؛ بنابراین باید به سمت روش‌های جدید در معدنکاری پیش برویم.

 

برنامه‌ریزی در پایین‌دست معادن

 

معاون اقتصادی استانداری کرمان در ادامه با اشاره به این موضوع که در صنایع پایین‌دست نیز برنامه‌هایی در دست اقدام داریم، عنوان کرد: ما به شرکت‌های فعال در استان کرمان توصیه کرده‌ایم که در زمینه صنایع پایین‌دست خود فعال شوند و در این راستا ما نیز آنها را حمایت خواهیم کرد و زمین و مجوز‌های لازم را به آنها خواهیم داد.

 

حسن‌زاده با اشاره به واحد‌های معدنی فعال در استان کرمان تصریح کرد: در استان کرمان ۱۵ واحد کنسانتره آهن فعالیت دارند که ۳۴میلیون تن تولید می‌کنند، همچنین در این استان ۲۳میلیون تن گندله آهن، آهن اسفنجی حدود ۶میلیون تن، شمش فولاد ۵ میلیون تن، میلگرد ۱.۵ میلیون تن و کاتد مس ۳۵۰هزار تن تولید می‌شود.

 

وی ادامه داد: در گام دوم انقلاب با توجه به تغییر شرایط اقلیمی در کشور و کمبود آب و انرژی باید به سمت صنایع پایین‌دست پیش برویم. برای نمونه در زمینه مس از کاتد می‌توان ۳۰۰محصول پایین‌دستی تولید کرد. شرکت ملی صنایع مس ایران شاید نتواند خود وارد صنایع پایین‌دستی شود، اما CVC مس می‌تواند در این زمینه وارد شو‌د.

 

معدن را جایگزین نفت کنیم

 

معاون اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به این موضوع که امروز اگر قصد داریم اقتصاد معدنی را جایگزین نفت کنیم باید ساختار‌های آن را نیز مهیا کنیم، عنوان کرد: تمام بخش‌ها باید این نگاه را در خود تقویت کنند که کشور از ساختار اقتصاد نفتی به ساختار معدنی برسد که این امر نیز نیاز به حمایت رسانه‌ها دارد. در این راستا پیشنهاد یک ساختار مستقل و حتی یک وزارتخانه جدا در حوزه معدن و صنایع معدنی را ارائه کرده‌ایم که در کنار این ساختار علاوه بر سازمان ایمیدرو، معاونت معدنی وزارتخانه صمت، سازمان زمین‌شناسی، منابع طبیعی، محیط زیست و حتی گمرک نیز قرار گیرد تا یک ساختار قوی شکل بگیرد.

 

وی افزود: همچنین باید هنرستان‌هایی در جوار صنعت ایجاد کنیم، چون صنایع بزرگی داریم که با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند. البته در این راستا آموزش و پرورش این نیاز را احساس نکرده است، یا در دانشگاه‌ها جای برخی رشته‌های معدنی خالی است؛ بنابراین اگر بخواهیم این ساختار معدنی را شکل بدهیم باید فراتر از وزارتخانه صمت سایر وزارتخانه‌ها و نهاد‌ها را نیز درگیر کنیم. اگر اولویت اصلی کشور معدن است، باید این ساختار‌ها را ایجاد کنیم که ما پیگیر این موضوع در استان کرمان هستیم.

ارسال دیدگاه شما