• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ بهمن
  • اِلأَربِعا ٢٢ رجب ١٤٤٦
  • Wednesday 22 Jan 2025
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 249241 | تاریخ مخابره: ۱۴۰۳/۱۰/۳۰ - 23:01
تعمیرات اساسی ماشین چدن‌ ریزی شماره یك كوره‌ بلند

تعمیرات اساسی ماشین چدن‌ ریزی شماره یك كوره‌ بلند

تعمیرات اساسی ماشین چدن‌ریزی شماره یک کارگاه چدن ریزی کوره‌بلند با هدف بازسازی بتن سقف و دمونتاژ تجهیزات مکانیکی از 12 دی‌ماه آغاز شده و طی 28 شبانه‌روز برنامه‌ریزی شده است تا این ماشین اورهال شود.

محسن عسکری معاون تجهیزات مکانیک کوره‌بلند و سرپرست تعمیرات، در خصوص این پروژه اظهار داشت: تعمیرات اساسی ماشین‌های چدن‌ریزی معمولاً هر سال بر روی یکی از ماشین‌ها انجام می‌شود و بازسازی بتن سقف هر چهار تا پنج سال یک بار ضرورت دارد. امسال نیز تعمیرات بر روی ماشین شماره یک در حال انجام است که مشکل اصلی مربوط به تخریب و بازسازی بتن سقف این ماشین است.

 

وی افزود: در این فرآیند، تمامی تجهیزات مکانیکی شامل نوارها، مفصل‌ها و قالب‌ها دمونتاژ می‌شوند و پس از تخریب بتن، بالک‌ها، ستون‌ها و تیرهای عرضی موجود مورد بازرسی قرار گرفته و در صورت لزوم ترمیم یا تعویض خواهند شد.

 

محمود شفیعی معاون تعمیرات مهندسی نت مکانیک، از آغاز تعمیرات اساسی ماشین چدن‌ریزی شماره یک خبر داد و گفت: این پروژه با هدف نوسازی تجهیزات و بهبود شرایط کاری ماشین‌های چدن‌ریزی از ۱۹ دی‌ماه آغاز شده و برای مدت یک ماه ادامه خواهد داشت.

 

وی افزود: این تعمیرات که شامل بازسازی اسکلت فلزی و کف کارگاه است، برای اولین بار از زمان راه‌اندازی این ماشین اجرا می‌شود. در ابتدا، اجرای این پروژه برای سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده بود، اما به دلیل شرایط تولید چدن کوره‌بلندها به سال ۱۴۰۳ موکول شد.

 

معاون تعمیرات مهندسی نت مکانیک با اشاره به فعالیت‌های اصلی این پروژه تصریح کرد: تعویض کامل دو مجموعه نوار ماشین، تخریب و بازسازی کف مسیر نوار و اصلاح اسکلت فلزی محوطه از مهم‌ترین اقدامات این تعمیرات است. تجربه موفق تعمیرات ماشین چدن‌ریزی شماره دو در سال ۱۴۰۱، پشتوانه مهمی برای اجرای این پروژه بوده است.

 

شفیعی در ادامه به اقدامات فنی در حال اجرا اشاره کرد و گفت: سرویس چرخ‌های ستاره‌ای محرک و متحرک، سرویس قلاب پاتیل‌برگردان، نصب اینکودر روی گیربکس‌های پاتیل‌برگردان، تعویض کاسه ترمز و بارابان جوی‌های محرک و همچنین تعویض دیسک‌های آب آهک، از دیگر فعالیت‌هایی است که با دقت و برنامه‌ریزی شده و در حال انجام است.

 

وی در پایان تاکید کرد: این پروژه به‌عنوان بخشی از برنامه‌های کلان شرکت برای افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی عملکرد ماشین‌آلات در دستور کار قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود با اتمام آن، شاهد بهبود چشمگیری در عملکرد ماشین چدن‌ریزی شماره یک باشیم.

 

محمدحسن کتانی سرپرست کارگاه چدن‌ریزی، با اشاره به اهمیت این تعمیرات گفت: این کارگاه بنابر سفارش مشتریان و یا بر اساس نیاز مازاد چدن درخواستی بخش فولادسازی را به شمش‌های چدن تبدیل می‌کند و در حال حاضر، با توجه به تعمیرات ماشین شماره یک، ظرفیت تولید کارگاه به 1200 تن در شبانه‌روز رسیده است. با هماهنگی‌های انجام‌شده، در هر شیفت کاری 20 تا 25 گروه مشغول اجرای مراحل تعمیرات هستند.

 

علیرضا اصفهانی مهندس عمران مناطق عملیاتی، درباره روند عملیات بازسازی توضیح داد: بعد از دمونتاژ تجهیزات مکانیکی، تخریب بتن سقف از 14 دی‌ماه آغاز شده و در سه مرحله انجام می‌شود. پس از اتمام تخریب، قالب‌بندی، آرماتوربندی و بتن‌ریزی توسط همکاران نت راه و ساختمان انجام خواهد شد تا کارگاه برای نصب مجدد تجهیزات مکانیکی آماده شود.

 

گفتنی است این پروژه با همکاری مدیریت های: نت مکانیک ، نت ساختمان ،راه آهن ، امور فنی و سایر مدیریت های مربوطه  در حال اجراست و پیش‌بینی می‌شود در زمان مقرر به پایان برسد.

ارسال دیدگاه شما