• ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
  • اِلأَحَّد ٢١ شوال ١٤٤٦
  • Sunday 20 Apr 2025
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 249559 | تاریخ مخابره: ۱۴۰۴/۱/۳۰ - 17:09
آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی برای جوانان و نوجوانان
در همایش «سلامت روان» در سرچشمه مطرح شد

آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی برای جوانان و نوجوانان

مدیرکل سابق سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به بیان برخی آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی برای جوانان و نوجوانان پرداخت.

احمد حاجبی در دومین همایش خانوادگی «سلامت روان» در شهر مس سرچشمه گفت: اعتیاد به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی شامل بی‌خوابی، افت تحصیلی و افت تمرکز است؛ کودکان شش تا ۱۰ساله یک‌ساعت، ۱۰ تا ۱۵ساله یک‌ونیم ساعت و بالای ۱۵سال دوساعت در شبانه‌روز می‌توانند از اینترنت استفاده کنند و باید ساعات مشخصی برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی وجود داشته باشد.

 

این روان‌پزشک، سرقت اطلاعات شخصی، کاهش عزت نفس و ایجاد اضطراب و افسردگی در استفاده از فضای مجازی را از دیگر معایب استفاده نوجوانان و جوانان از شبکه‌های اجتماعی برشمرد و گفت: کودک و نوجوان باید برای داشته‌ها، مهارت‌ها و استعدادهای خود تشویق شوند نه تعداد فالورها، لایک‌ها و کامنت‌ها در شبکه‌های اجتماعی.

 

وی به آزار و اذیت‌های سایبری اشاره و بیان کرد: کودک و نوجوان در فضای مجازی با قلدری، تحقیر، توهین و تمسخر روبه‌رو می‌شوند و تمامیت خود را از دست می‌دهند؛ چه‌بسا این موضوع نسبت به آنچه در فضای حقیقی رخ دهد بیشتر نگران‌کننده باشد.

 

حاجبی، دسترسی به محتوای نامناسب و نداشتن ارتباط اجتماعی را از دیگر آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی برشمرد و گفت: والدین باید بر رفتار کودک و نوجوان خود نظارت کنند، استفاده از شبکه اجتماعی را تعطیل نکنید اما اجازه استفاده، معقول، مدیریت‌شده و با یک زمان مشخص باشد.

 

ارسال دیدگاه شما