به گزارش آفتاب صبح و به نقل از نامهنيوز، جمعه اي كه گذشت براي اولين بار يكي از نوادگان بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران توانست در اين ميعادگاه مسلمين يعني نمازجمعه سخنراني كند. سيد علي خميني،بردار كوچكتر سيد حسن كه اين روزها با مواضعي محافظهكارانه در عرصه سياستايران حركت ميكند، به عنوان سخنران پيش از خطبه در نماز جمعه قم سخنراني كرد. اتفاقي كه ميتواند رخدادي مبارك باشد ولي در صورتيكه اين روند ادامه داشته باشد و نام خميني را بتوانيم به عنوان امام جمعه يك شهر ولو موقت بشنويم.
سيد علي خميني در اينسالهايي كه فضاي سياسي ايران با نوعي چگالي خاص مواجه بود، توانست به گونهاي پيش برود كه کسی نتوانند به وي ايرادهايي كه به برادر وي ميگيرند، وارد كنند و به نظر ميرسد همين نكته سبب دعوت وي براي سخنراني در نمازجمعه شد. بدون شك حضور مداوم وي به عنوان يكي از يادگاران امام در عرصه نمازجمعه و با توجه به آنكه او از چهرههاي جوان و مذهبي ايران محسوب مي شود ميتوان پايگاههاي نمازجمعه را با استقبال ويژه اي مواجه كند.
سخن روح الله در مورد نماز جمعه و نيت وحدت
«برپایى نماز جمعه یکى از برکات بسیار عظیم اسلام بود که مع الأسف، قبل از پیروزى انقلاب در بین علماى شیعه بسیار کم جلوه و برادران اهل سنت هم که اقامه مىکردند، خطبههایشان محدود به حدودى خاص بود. اما امروز از برکت نماز جمعه است که ملت از خانههایشان بیرون ریخته و در مراکز نماز جمعه، اجتماع و با یکدیگر تفاهم مىکنند و به مسائل سیاسى و دینى گوش مىدهند که این مسأله بسیار ارزشمند است و همان طور که مىبینید، روز به روز هم بحمد اللَّه، رشد کرده و بر این جمعیت افزوده مىشود و هیچگاه تزلزلى در آن دیده نشده است. صحیفه امام (ره) ج ۱۷، ص ۱۰۴» اين بخشي از بيانات بنیانگذار انقلاب در خصوص دليل و مبناي اصلي نمازجمعه است، فعاليت عبادي-سياسي كه بدون شك براي ايجاد وحدت ميان مسليمن برگزار مي شود. با كمي تامل در ديدگاه حضرتامام(ره) درخواهيم يافت كه ايشان براي وحدت ميان مسلمين راهبردهاي فراواني داشتند و رونق دادن به نماز جمعه يكي از اين راهكارها بود.
دوقطبيهاي خطرناك
ناگفته نماند امروز نيز تا حد فراواني نظام به سمتي رفته كه مشكلات و اختلاف قومي و قبيلهاي به كمترين سطح خود رسيده است و اين رحمت از اهداف انقلاب اسلامي به حساب ميآيد. اما گاهي اوقات در ميان نيروهاي هاي نظام، برخي اختلاف سليقهها به وجود مي آيد كه نه تنها به نفع اسلام و جامعه نيست بلكه سبب مي شود تا نگاه مردم نيز به برخي مسايل به گونه اي ديگر تغيير كند. دوقطبيهايي كه بيشتر از دوقطبي سياسي و انتخاباتي ميتواند كشور را با مشكل روبهرو كند.دو قطبي كه ناشي از ايجاد دومنبع قدرت است! اين تقسيم بندي كه توسط بدخواهان صورت ميگرفت. افرادی كه وحدت جامعه اسلامي را نميخواستند و در تلاش بودند به گونهاي نشان دهند كه مدتهاست خاندان و خانوادهامام(ره) از بدنه اصلي حاكميت جدا شدهاند.
اين شائبهها زماني بيشتر از پيش اوج گرفته بود كه با وجود صلاحيت علمي و بصيرت سياسي كه نوادگان امام(ره) پيدا كرده بودند، ولي نهتنها از آنها در جايگاههاي حاكميتي استفاده نميشد بلكه حتي از آنها براي سخنرانيهاي در مراسمات پيش از خطبه نمازجمعه نيز دعوت به عمل نمي آمد.
گفتني است تنها يكبار در سال 89 زماني كه 14 خرداد، سالروز رحلت بنيانگذار كبير انقلاب با روز جمعه مصادف شدهبود، سيد حسن خميني به عنوان سخنران پيش از خطبه به پشت تريبون نماز جمعه رفت ولي اين رخداد ، ديگر ادامه پيدا نكرد.
ولي بايد پرسيد آيا حق خاندان امام(ره)كه شرايط لازم براي انجام اموري مانند امامت جمعه را از لحاظ علمي و سياسي دارند، در همين حد است؟ چرا نبايد اين چهرهها كه در ميان اقشار مختلف مردم از جايگاه ويژهاي برخوردار هستند، مردم را از اين تريبون به سمت اسلام و نظام سوق دهند؟
بدون شك مسئولان شورای سیاستگذاری ائمه جمعه كه بيشتر از همه اقشار جامعه به فكر هر چه باشكوه برگزار شدن اين مراسم هستند بايد با تدوين برنامهاي مناسب، از پتانسيل چهرههايي مانند خاندان خميني(ره) استفاده كنند و نگاههاي سياسي و جناحي را كنار بگذارند.
لزوم جوانگرايي
در كل نيز فراموش نكنيم،جوانگراي در مسائل اينچنيني ميتواند به جذب حداكثري نيروهاي مومن و انقلابي كمك فراواني كند. مسئولان بايد اين موضوع را درك كنند كه امروزه جواناني كه از لحاظ درايت و سطح علمي در حد بسياري از بزرگان باشند، بسيار هستند واگر از اين پتانسيل استفاده نشود، امكان دارد در آينده با توجه به گذر زمان اگر همين روش ادامه پيدا كند با بحران نيروهاي كارآمدي مواجه خواهيم شد كه روزگاري نگاههاي يكجانبه گرايانه برخي،آنها را از ميدان خارج كرده است و آيندگان بايد بار اين اقدامات را به دوش بكشند.