شناسه خبر:
40654
| تاریخ مخابره:
۱۳۹۵/۸/۱۷ -
10:35
به گزارش آفتاب صبح و به نقل از نامه نیوز، علی خرم، نماينده پيشين ايران در سازمان ملل در گفتوگو با نامه نیوز، با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت: انتخابات کنونی آمریکا یک كارزار معمول و متدوالی که همواره در آمریکا صورت میگیرد، نیست. تا بحال و در هیچ دوره ای از انتخابات ریاست جمهوری نامزدها در این حد غیر مودبانه و خارج از نزاکت با هم صحبت نکرده بودند.
وی ادامه داد: اینکه این موارد چه تاثیری روی رای دهندگان آمریکایی به ويژه آرا خاکستری که لحظه آخر تصمیم میگیرند به چه کسی رای دهد، دارد را نه تنها بنده بلكه رسانه های آمریکا نیز نميدانند و پيشبيني آن غير ممكن است.
خرم با بیان اینکه اکنون کلینتون از ترامپ 2 درصد جلو است ، خاطرنشان کرد: این رقم ممکن است تا بیش از 5 درصد هم به نفع هرکدام از آنها جابجا شود.اما آن چیزی که میتوان به طور قطعی گفت این است که در سیستم رای گیری آمریکا،الکترال حاكم است. یعنی ایالتها به عبارتی دارای کارتهای ثابتی هستند و اگر کسی بیش از 50 درصد از رای یک ایالت را به دست بیاورد تمام کارتهای الکترال آن ایالت به نام وي ثبت ميشود.
کلینتون امتحان پس داده است
این کارشناس مسائل بينالملل ادامه داد: کلینتون و ترامپ هردو یک سری معایب و محاسنی را دارا هستند. محاسن ترامپ مربوط به خودش نیست بلکه مربوط به سیاستهای اوست. در حالی که کلینتون محاسنش مختص خودش است. ترامپ به طور کلی در جامعه آمریکا قابل پذیرش نیست و حتی افرادی هم که طرفدارش هستند میدانند که اگر رای بیاورد ممکن است جهان را با یک حمله هستهای روبه رو کند و این به هيچ وجه در قاعده نمیگنجد. کلینتون اما اینگونه نیست و در سالهایی که روی کار بوده امتحان خود را پس داده و احساساتی تصمیم نمیگیرد.
خرم با بیان اینکه کلینتون همواره بر اساس نظر کارشناسی حرکت میکند، یادآور شد: کلینتون بر اساس ظوابط و حقوق بین الملي پيش ميرود. زمانی که کلینتون چنین مشخصاتی دارد کشورهایي که با آمریکا دوست یا حتی دشمن هستند میتوانند وی را پیش بینی کنند. به طور مثال روسیه میتواند پیش بینی کند که خانوم کلینتون در فلان قضیه چقدر سخت میگیرد! یا اینکه هیچگاه پای جنگ هستهای با روسیه نخواهد رفت؛ روسیه اما نمیتواند مطمن باشد که با آقای ترامپ به دنبال جنگ هستهای نمیرود.
مردم شعارهای ترامپ را دوست دارند
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه سیاستهای کلینتون برای جهان و مردم آمریکا شناخته شده است، تصریح کرد: ترامپ این خصوصیات را ندارد اما در مقابل سیاستهایی دارد که باعث شده طرفدارانی را در ميان مردم آمريكا داشته باشد. براي مثال میگوید من تمامی مهاجرین که حدود 20 الی 25 میلیون نفر هستند را از آمریکا بیرون میکنم و شغل آنها را به آمریکاییها میدهم .40 میلیون از مردم آمریکا بیکار هستند و قطعا از این شعار خوشحال میشوند و اين شعار است كه طرفدار دارد نه شخص آقاي ترامپ!
این استاد دانشگاه ادامه داد: ترامپ در برخورد با داعش میگوید من مشت میزنم در دهان داعش! در حالی که اوباما به دنبال این بود که بتواند از طریق راه حل سیاسی این مشکل را حل کند. در مجموع این سیاستهای ترامپ بوده که تاکنون رای آورده است اما شخصيت کلینتون رای آوري داشته است و ممکن است سیاستهایش آنطور که باید مورد قبول مردم آمریکا نباشد.
نگاه منفي كلينتون به تهران
علی خرم در اشاره به این موضوع که انتخابات آمریکا چه تاثیری بر روابط ایران میگذارد، خاطرنشان کرد: کلینتون فردی است که همواره از روابط بین الملل پیروی میکند. اما یک نگاه منفی نیز به طور کلی به ایران دارد ، اعراب و اسرائیل لابی پشتیبان او هستند و در صورت پیروزی در انتخابات رابطه خوبی با اعراب و اسرائیل خواهد داشت ولي بر طبق توافق هسته ای روابط خود با ایران را ادامه خواهد داد. اما این نگاه منفی در خصوص زنان و حقوق بشر همچنان برجا ميماند.
احتمال دوستي ترامپ با ايران!
نماينده پيشين ايران در سازمان ملل ادامه داد: در آن سو اگر ترامپ روی کار بیایید یک فرد غیر قابل پیش بینی خواهد بود اما ممکن است برحسب لوتی گری با ایران رفیق شود!برخی میگویند اگر ترامپ رئیس جمهور شود چند اشتباه انجام میدهد و ما در ایران میتوانیم آمریکا را به عنوان دشمن و سیبل انتخاب کنیم ولی اگر کلینتون روی کار بیایید از این اشتباهات پرهیز میکند و خیلی نمیتوان علیه وی اقدامي انجام داد. این مسائل شایعاتی است که مطرح میکنند اما اینکه چقدر این مباحث جدی و اثر گذار باشد را باید منتظر ماند و نتیجه را دید.