• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
  • اِجُّمعَة ٢٠ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Friday 22 Nov 2024
گل گهر
بیمه کوثر بانک صنعت و معدن بانک ملت بانک تجارت سازمان تامین جتماعی
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 51007 | تاریخ مخابره: ۱۳۹۶/۱/۲۷ - 11:51
رکورددار کاندیداتوری ریاست جمهوری در ایران کیست؟

رکورددار کاندیداتوری ریاست جمهوری در ایران کیست؟

رکورددار را هنگامی می توانیم بشناسیم که نتیجه انتخابات را در نظر نگیریم. چرا که با احتساب موفقیت ( در دو دوره) همچنان هاشمی رفسنجانی رکورددار است اما بی احتساب موفقیت قضیه تفاوت دارد...

رکورددار را هنگامی می توانیم بشناسیم که نتیجه انتخابات را در نظر نگیریم. چرا که با احتساب موفقیت ( در دو دوره) همچنان هاشمی رفسنجانی رکورددار است اما بی احتساب موفقیت قضیه تفاوت دارد...

به گزارش آفتاب صبح و به نقل از عصر ایران: سومین ثبت نام محمد باقر قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری این ذهنیت را در افکار عمومی به وجود آورده که او در کنار محسن رضایی رکورددار ثبت نام در این عرصه شده است.

این سخن نادرست نیست اما تنها اگر منظورمان ثبت نام یا کاندیداتوری بدون حصول نتیجه مورد نظر باشد در حالی که این دومی نیز هنوز نامشخص است.

حال آن که اگر ثبت نام و کاندیداتوری فارغ از نتیجه را مد نظر قرار دهیم رکورددار همچنان مرحوم آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی است که چهار بار برای انتخابات ریاست جمهوری ثیت نام کرد.

 دو مورد از این ثبت نام ها به موفقیت انجامید و جامه ریاست جمهوری پوشید (سال های 68 و 72)، در یک مورد هر چند در مرحله اول در صدر نشست اما در مرحله دوم موفق نشد (سال 84) و در فقره چهارم اگر چه ثبت نام کرد اما شورای نگهبان مجال حضور نداد و نتوانست به عنوان کاندیدا وارد صحنه رقابت شود.

درباره محسن رضایی هم می توان گفت اگر چه سه بار ثبت نام کرد (در سال های 84 و 88 و 92) اما در سال 84 چند روز قبل از انتخابات انصراف داد و به همین خاطر همواره یادآور می شود که دو بار کاندیدا شده نه سه بار چون در سال 84 در رقابت نهایی شرکت نداشته است.

سید محمد خاتمی نیز در سال های 76 و 80 نامزد و رییس جمهوری شد و در سال 87 نیز اعلام آمادگی کرد اما چون ثبت نام رسمی را انجام نداد او را نمی توان در ردیف سه بار ثبت نام کرده ها قرار داد.

چهره های دیگری نیز قابل ذکرند که دو بار کاندیدای ریاست جمهوری شده و البته در هر دو نوبت ناکام مانده اند:

مرحوم حبیب الله عسگر اولادی مسلمان: سال های 60 و 64
 
حسن غفوری فرد: سال های 60 و 80
 
عباس شیبانی : سال های 60 و 68
 
محمود کاشانی: سال های 64 و 80
 
عبدالله جاسبی: سال های 72 و 80
 
احمد توکلی: سال های 72 و 80
 
اگر محمود احمدی نژاد نیز تأییدیه شورای نگهبان را اخذ کند و بخواهد تا پایان بماند او نیز سه نوبته خواهد شد.

البته در این فهرست به نام های کسانی چون مصطفی هاشمی طبا و محمد غرضی نیز می توان اشاره کرد که چنانچه مورد تأیید قرار گیرند دو بار نامزد شده اند.

با این توضیح می توان گفت اگر انتخاباتِ منتج به موفقیت و ریاست جمهوری را در نظر نگیریم (و به همین سبب اکبر هاشمی رفسنجانی یا محمود احمدی نژاد را منظور نکنیم) و اگر (انصراف در روز رقابت را هم به حساب نیاوریم و به همین خاطر محسن رضایی را سه نوبته ندانیم) و اگر محمد باقر قالیباف این بار نیز ناکام بماند آن گاه او رکورردار خواهد شد.

نکته: در این بررسی بر صرف ثبت نام تأمل نکردیم زیرا چه بسا کسانی چند بار ثبت نام کردند اما مجال کاندیداتوری نیافتند.

ارسال دیدگاه شما