نجفقلی حبیبی گفت: مردم ما قبلا از سوراخ پوپولیسم گزیده شدهاند و دیگر اجازه بازگشت آن را نخواهند داد.
به گزارش آفتاب صبح و به نقل از ایسنا، نجفقلی حبیبی، رئیس سابق شورای هماهنگی اصلاحات در گفتوگو با خبرآنلاین با بیان این که «من هم مانند بسیاری از مردم متاسفم که نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری شعارهاي پوپولیستی میدهند»، گفت: اما همه ما میدانیم که مردم تسلیم این وعدههای کاذب و غیر منطقی نمیشوند. تفکر و عقلانیتی که در جامعه ما حاکم شده است، حاکی از این است که این وعدهها برای مردم جذابیتی ندارد. مردم ما قبلا از سوراخ پوپولیسم گزیده شده و دیگر اجازه بازگشت به آن دوره را نخواهند داد.
رئیس اسبق دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: بعضی از نامزدهایی که شعارهای احمدینژادی میدهند به دنبال این هستند که فقط رای بیاورند و بعد به دنبال همان ایدهها و نوع مدیریت خودشان بروند. آنها باید خودشان بدانند که این شیوه مدیریتی شیوه خوبی نبوده است، چون آثار بسیار بسیار تخریبی در کشور برجای گذاشت.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان این که خطرات مدیریت احمدینژادیسم برای کسانی که با آن مدیریت آشنا هستند، بدیهی است، گفت: شاید هم کسانی که در حال حاضر شعارهای پوپولیستی میدهند، نمیخواهند با آن شیوه ۸ سال دولت نهم و دهم کشور را اداره کنند اما همه ما میدانیم که نتیجه پوپولیسم برای کشور ما چه بوده است. بنابراین تفاوتی میان این شیوههای مدیریتی این افراد با احمدینژاد وجود ندارد. من امیدوارم نامزدهایی که میخواهند با این روشها کارشان را جلو ببرند با منطق، استدلال و مبانی فکری پیش بروند تا بتوانند افکار عمومی را اقناع کنند. این نامزدها در هر حال باید بدانند که مردم این راه را قبلا رفتهاند و دیگر آن مسیر را تکرار نخواهند کرد.
حبیبی گفت: نامزدها میدانند که این مجلس دیگر آن مجلس هم دوره با دولتهای نهم و دهم نیست. در آن زمان احمدینژاد حتی گفت من برنامه چهارم را قبول ندارم و بسیاری از مدیریتهای کشور را از بین برد اما مجلس با او همکاری کرد. این که بعضی نامزدها میگویند یارانه ۲۵۰ هزار تومانی به مردم میدهند، باید بدانند این مجلس از آنها سوال خواهد کرد که از کجا میخواهید منابع مالي آن را تامین کنید؟ مشخص است که این مجلس این موضوع را تصویب نخواهد کرد.
رئیس سابق شورای هماهنگی اصلاحات با این توصيه که تا وقت باقی است نامزدها شعارهایشان را اصلاح کنند، گفت: مجموعه مدیریتی کشور دیگر زیر بار آن تجربه تلخ در دوران احمدینژاد نخواهد رفت. آنها باید بدانند که نمیتوانند مجلس را منحل کنند و مجلس هم زیر بار این روشهای مدیریتی کشور نخواهد رفت. این مجلس مانند دو مجلس پیش نیست که رییسجمهور را مواخذه نکند. حتی اگر مجلس هم زیر بار اقدامات ناسنجیده برود، مردم اعتراض خواهند کرد. چون مردم آن دوران را دیدهاند و دیگر نمیخواهند که کشور آن شرایط را دوباره تجربه کند.
او ادامه داد: نامزدها در دو مناظره قبلی درصدد این بودند که به نوعی پاسخ شعارهای یکدیگر را بدهند اما بهتر است که آنها شعارهایی بدهند که چشمانداز روشنی داشته باشد. این که گفته میشود فلان میلیون شغل ایجاد میکنیم، باید پایه علمی داشته باشد. نمونه تاریخی ونزوئلا پیش چشم ماست؛ کشوری که در حال حاضر ۷۰۰ درصد تورم دارد! این تجربیات پیش چشم مردم وجود دارد و مردم قطعا دیگر نمیخواهند به گذشته بازگردند.