به گزارش آفتاب صبح و به نقل ایسنا، این روزنامه آمریکایی در گزارشی درباره عملیات همزمان ارتش لبنان و حزب الله علیه داعش در ارتفاعات راس بعلبک و القاع که هماهنگی میان این دو انجام نگرفته، نوشت: ابتدا ارتش لبنان عملیات خود را آغاز کرده و از ساعت پنج صبح روز شنبه بدون هماهنگی با هیچ طرفی پایگاههای داعش را با راکتها و توپخانه خود هدف قرار داد، در مقابل حزب الله لبنان با صدور بیانیه جداگانهای از آغاز حملات خود در روز شنبه بدون اشاره به عملیات ارتش خبر داد. عملیاتی که داعش را در آن سوی مرزهای لبنان و در خاک سوریه هدف قرار میداد.
واشنگتن پست در ادامه نوشت، ارتش لبنان تاکید دارد که هیچ هماهنگی با حزب الله و ارتش سوریه که عملیاتی را در درون مرزهای سوریه آغاز کردهاند ندارد، حزب الله از سالها قبل در کنار دولت سوریه مبارزه میکند.
این روزنامه آمریکایی دلیلی اصلی عدم هماهنگی میان حزبالله و ارتش لبنان و یا دستکم علنی نکردن آن را قرار گرفتن آمریکا میان این دو میداند و مینویسد: تمام اقدامات ارتش لبنان از جمله عملیات ضد داعش در ارتفاعات بعلبک و القاع به حمایت آمریکا وابستگی شدیدی دارد و آمریکا نیز در سالهای اخیر کمکهای مادی و نظامی زیادی به ارتش لبنان کرده است. سو دیگر آمریکا حزب الله را یک گروه تروریستی میداند که جمع میان این دو بسیار دشوار است. به همین دلیل است که دو طرف ترجیح میدهند هرگونه همکاری در این عملیات را انکار کنند.
یکی از تحلیلگران مرکز پژوهشهای استراتژیک و بینالمللی آمریکا میگوید: ارتش لبنان نمیتواند اجازه دهد در این عملیات شکست بخورد زیرا شکستش در این عملیات به معنای آن است که ارتش به تنهایی توان حماتی از کشور را ندارد.
این حمله بزرگترین عملیات نظامی ارتش لبنان از زمان آغاز درگیریهای داخلی در سوریه و نفوذ افراطیها به بخشهایی از شمال شرق لبنان است و در صورت موفقیت ارتش، لبنان میتواند دوباره کنترل تمامی مرزهایش را به دست بگیرد.
در ادامه این گزارش آمده است، لبنان در سالهای اخیر بیش از یک و نیم میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت کرده است و این کمکها شامل خودروهای زرهی، پهپاد و هلیکوپتر است که 80 درصد تجهیزات ارتش این کشور را تشکیل میدهد. علاوه بر این بیش از 32 هزار تن از نیروهای این ارتش توسط مشاوران نظامی آمریکایی آموزش دیدهاند.
طبق گزارش یاد شده آخرین چیزی که ارتش لبنان از آمریکا دریافت کرده هشت خودروی زرهی مدل برادلی پیش از عملیات آزادسازی راس بعلبک و القاع بود، همچنین مسئولان نظامی برجسته آمریکا از جمله ژنرال جوزف ووتل، مسئول فرماندهی مرکزی آمریکا با عملیات ارتش لبنان علیه داعشیها در ارتفاعات مذکور موافق است و در جریان سفری که ماه ژوئن گذشته به منطقه داشت گفت: ارتش لبنان یکی از توانمندترین شرکای ما محسوب میشود که از مهارت و شایستگی برخوردار است، ما به حمایت خود از ارتش لبنان به عنوان تنها مدافع این کشور افتخار میکنیم.
واشنگتن پست در ادامه نوشت، این کمکهای آمریکا در تبدیل ارتش لبنان که در طول تاریخ همواره ضعیف و از هم گسسته بوده به نیرویی فعال و قوی نقش به سزائی داشت اما عملیات آتی این ارتش در ارتفاعات بعلبک و القاع چالشی برای آن محسوب میشود.