محمد علی ابطحی معاون پارلمانی دولت اصلاحات درباره انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: لاریجانی نمی تواند کاندیدای اصلاح طلبان باشد در شرایطی که چهره های شاخص اصلاح طلبی امکان حضور پیدا نکنند افرادی انتخاب خواهند شد که به جریان اصلاحات نزدیک تر باشند.
به گزارش آفتاب صبح، عضو مجمع روحانیون مبارز در گفت و گو با عصر ایران ادامه داد: بنده معتقد نیستم که در 1400 آقای روحانی لزوما نماینده ای داشته باشند. با توجه به شرایط آینده، شخصی باید کاندید شود که بتواند رای مردم را به سمت خود جذب کند و در چنین شرایطی عملکرد فرد بسیار تعیین کننده خواهد بود. منظوراصلی اینکه ممکن است اصلاح طلب ها همانطور که پشت سر آقای روحانی قرار گرفتند پشت فرد دیگری قرار گیرند ولی اصلاح طلبی به معنی آقای روحانی نیست.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با حضور جهانگیری در انتخابات آینده تصور من این است، اگر کاندیداتوری آقای جهانگیری قطعی است باید از دولت جدا شود و فاصله بگیرد شرایط بهتری برای رای آوردن خواهد داشت. البته شرایط زمان نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری مولفه های خاصی خواهد دارد که نمی توان از الان پیش بینی و قضاون خاصی کرد.
و یادآوری کرد: حمایت دکتر روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری زیاد تعیین کننده نیست چرا که عملکرد دولت او هم جنبه های منفی و هم جنبه های مثبت دارد. اگر آقای جهانگیری خودش را از دولت فعلی کنار بکشد می تواند تنها پاسخگوی کارهای خودش باشد.
ابطحی در خصوص اختیارات و دامنه نفوذ رئیس دفتری رئیس جمهوری هم گفت: طبعا رییس دفتر در تصمیم سازی های دولت نقش زیادی دارد چرا که رییس دفتر هم اطلاعات را ارائه می کند و هم ارتباطات را با رییس جمهور سازمان می دهد. بدترین خطر برای رییس جمهور این است که رییس دفتر سعی کند رییس جمهور را در ایزوله سیاسی قرار دهد بخصوص که در وضعیت فعلی رییس جمهور به پشتوانه اصلی خود یعنی اصلاح طلبان نیاز دارد.
وی اضافه کرد: چرا که آقای روحانی عضو یا حزب سرشناسی در جریان اصولگرایی به عنوان حامی خود نداشت. قطع کردن رابطه رییس جمهور با حامیانش یک خطای بزرگی برای شخص آقای روحانی خواهد بود. تصور من این است که آقای جهانگیری می توانست پیوند خوبی را در دولت ایجاد کند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: طبیعتا در جریان عدم رضایت اصلاح طلبان از عملکرد دولت آقای روحانی نیاز به توضیحاتی است. اصلاح طلبان باید توضیح دهند که آقای روحانی برای اهداف کلان تری باید کشور را در آرامش نگاه دارد. در نتیجه در رویارویی هایی که در اوایل ریاست جمهوری ایشان وجود داشت باید کمی آرامتر شود. بخش دیگر این است که آقای روحانی باید نسبت به وزرا و استاندارانش توجه بیشتری نشان دهد تا یک فضای ارتباطی با مردم ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه رفتار و عملکرد آقای روحانی روی بی اعتمادی جامعه اصلاح طلبی تاثیر خواهد داشت افزود: اما در مقایسه با اصولگرایان و مدیریت ضعیفی که این مجموعه دارند نشانه این هم نخواهد بود که شرایط کنونی ظرفیتی برای کاندیدای اصول گرایان ایجاد کند. من معتقدم اصلاح طلبان باید به این توجه کنند، شخصیت های مطرحی مانند آقای عارف در درون جریان اصلاحات وجود دارد و طبیعتا ترجیح جریان اصلاح طلبی با این افراد است.
وی در پایان اضافه کرد: اگر امکان حضور این افراد مهیا نشود طبیعتا در مرحله بعدی باید به سراغ کسی رفت که به جریان اصلاحات نزدیک باشد. اولویت جریان اصلاح طلبی کاندیدای خودش است و آقای لاریجانی نمی تواند کاندیدای اصلاح طلبان باشد در شرایطی که چهره های شاخص اصلاح طلبی امکان حضور پیدا نکنند افرادی انتخاب خواهند شد که به جریان اصلاحات نزدیک تر باشند.