• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
  • اِجُّمعَة ٢٠ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Friday 22 Nov 2024
گل گهر
بیمه کوثر بانک صنعت و معدن بانک ملت بانک تجارت سازمان تامین جتماعی
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 84343 | تاریخ مخابره: ۱۳۹۶/۱۰/۱۶ - 15:11
«توسعه» یا «فتنه»؟ مسأله این است

«توسعه» یا «فتنه»؟ مسأله این است

این تنها خواسته مردم ایران است که برآورده نشدنش، ریشه همه ناملایمات و اعتراضات است. اگر همین یک مورد، یعنی جایگزینی علم و عقلانیت با شعارزدگی اتفاق بیفتد، بقیه مشکلات حل می شود زیرا دانش امروز بشری برای همه مشکلات متعارف کشورداری، راه حل دارد.

 اگر همان طور که برخی خطیبان جمعه و چهره های سیاسی مطرح کرده اند، ریشه ناآرامی ها و به تعبیر برخی "فتنه" اخیر، کانال "آمد نیوز" بوده است، باید گفت که با فیلتر شدن تلگرام و محدود شدن دسترسی به آمد نیوز، دیگر شاهد اعتراضی در کشور نخواهیم بود. با این وصف، می توان به روند کنونی ادامه داد و کاملاً آسوده خاطر بود.

به گزارش آفتاب صبح، اما واقعیت این است که دعوت کننده مردم به اعتراض خیابانی، آمد نیوز و امثال آن نبود بلکه آنچه مردم را به اعتراض کشاند، نارضایتی متراکمی است که در طول سال ها بر روی هم انباشته شده و فرصتی برای بروز نداشته است.
کسانی که واقعاً نگران آینده ایران، مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران هستند، بیم آن دارند که با آرام شدن اوضاع، مسؤولان نیز دوباره به خواب روند و یادشان برود که ریشه نارضایتی های منجر به اعتراض چه بوده است؟

کاری با جریان های سیاسی که دنبال براندازی هستند و مستقیم و غیر مستتقیم از سوی دشمنان جمهوری اسلامی حمایت می شوند نداریم و حساب آنها را جدای از عموم مردم می دانیم که به دنبال اصلاح کشور و نظام هستند. اما ترس مان این است که هر گونه اعتراضی را به براندازی و پشتگرمی دشمن منتسب کنند و زمانی به خود آینده که کار از کار گذشته است.

مردم ایران، کشورشان را دوست دارند و نگران آینده آن هستند. آنها وقتی می بینند تصمیمات غیرکارشناسی در کشور از حد گذشته است و باعث کند شدن حرکت و حتی گاه عقبگرد کشور می شود نگران می شوند؛ آنها دوست ندارند کشوری که روزگاری برترین کشور منطقه بود از ترکیه و امارات و آذربایجان و عربستان و دیگران عقب بیفتد. مردم می خواهند کشورشان علمی و عقلانی اداره شود نه شعاری.

این تنها خواسته مردم ایران است که برآورده نشدنش، ریشه همه ناملایمات و اعتراضات است. اگر همین یک مورد، یعنی جایگزینی علم و عقلانیت با شعارزدگی اتفاق بیفتد، بقیه مشکلات حل می شود زیرا دانش امروز بشری برای همه مشکلات متعارف کشورداری، راه حل دارد.
مگر همین ترکیه تا دو دهه قبل درگیر شدیدترین مشکلات اقتصادی با تورم بالای صد در صد نبود؟ مگر همین امارات تا سه دهه قبل، حتی در تأمین آب آشامیدنی برای مردمش مشکل نداشت؟ مگر همین جمهوری آذربایجان تا یک دهه قبل، حتی در تأمین غذا و شغل مردمش درمانده نبود؟
مشکلات این سه همسایه، به مراتب و به مراتب سهمگین تر و سنگین تر از ایران بود ولی با رویکرد علمی و کارشناسانه، ابتدا رویکردها و سپس عملکردها اصلاح شدند و این سه کشور در مسیر توسعه قرار گرفتند. تازه این ها نمونه های منطقه ای هستند و می توان از کشورهای دیگری مانند سنگاپور، مالزی، کره جنوبی و ... نیز نام برد که با رویکرد علمی، رو به توسعه گذاشتند.

ایران نیز این پتانسیل را دارد که در زمانی کوتاه، جهشی بزرگ داشته باشد، نیروی جوان تحصیل کرده، موقعیت جغرافیایی راهبردی، منابع زیرزمینی قابل توجه، آگاهی عمومی مردم و دهها عامل دیگر، ایران را در موقعیت جهش به سوی توسعه قرار داده است؛ بنابر این چنانچه رویکرد علمی بر اداره کشور حاکم شود، آنگاه موضوع اصلی کشور، "توسعه" خواهد بود نه "فتنه".

مسؤولان باید انتخاب کنند: یا رویکرد شعاری در امور و از این فتنه به آن فتنه رفتن ، یا رویکرد علمی و طی کردن مراتب توسعه.

 سید ضیاءالدین احتشام - عصر ایران

ارسال دیدگاه شما