RSS
آرشیو
تعرفه تبلیغات
پیوندها
تماس با آفتاب صبح
درباره آفتاب صبح
۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين
اِجُّمعَة ٥ شوال ١٤٤٦
Friday 4 Apr 2025
صفحه نخست
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
فرهنگی و هنری
ادبیات و نشر
تئاتر و سینما
میراث و صنایع دستی
تلویزیون و رادیو
بینالملل
ورزش
استانداران
آرشیو نشریه
آرشیو آخرین مطالب
ادبیات و نشر
موضوعات جذاب برای کتابخوانی در نوروز
ماهیگیری با کتاب در نوروز
«معرفی کتاب» اهدای ماهی است اما «چگونگی انتخاب کتاب» برای خواندن، ماهیگیری است. ماهیگیری در آغاز سخت مینماید اما بعد از شناخت مقدمات، ساده میشود؛ آنگونه که نه فقط از خواندن کتاب لذت میبرید، بلکه از فرآیند جستوجوی کتاب هم سرخوش خواهید شد.
یادداشت حسن گوهرپور داور جایزه شعر خبرنگاران درباره این رویداد ادبی / روزنامه ایران
جایزهای ۱۹ ساله به نام خبرنگاران برای ادبیات
آیین پایانی نوزدهمین دوره جایزه شعر «خبرنگاران» جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ با معرفی برگزیدگان در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. نوزدهمین دوره؛ درست خواندید! نوزده سال برگزاری یک رویداد ادبی و فرهنگی مستمر در کشور از رخدادهای نادر است. چرا نادر؟
کتابها ايستاده ميمانند
حالا مرا ورق بزن و فکر کن به من
«ورقزدن» غير از اينکه تلاشي آگاهانه براي دريافت معرفت از آثار مکتوب است، عملي کنشگرايانه در جهت بسط روان و ايجاد فضايي مفرح براي ذهن است.
یک پژوهشگر حوزه فلسفه و هنر:
همدان نیازمند فضاهای ترویج دهنده نشاط اجتماعی است
گوهرپور پژوهشگر حوزه فلسفه و هنر مهمترین جنبه برگزاری رویداد فنری« شبهای موسیقی هگمتانه» تاثیر اجتماعی آن بر شرایط فرهنگی و هنری استان دانست و گفت: رویدادی که چند شب در سراسر استان، مردم را به سالنهای موسیقی برد و آنها را پای نواهای معنوی نشاند.
جوایز ادبی بخشی از زنجیره کتابخوانی است
بازار کتاب هم مانند هر بازار دیگری یک چرخه یا زنجیره دارد. یک طرف این چرخه و زنجیره، تولیدکننده (مؤلف) و طرف دیگر مصرفکننده (خواننده کتاب) است. میانه این بازار نیز از صنعت تولید کاغذ، چاپ و نشر را شامل میشود تا پخش و کتابفروش و... تمام این زنجیره در یک تلقی عام بازار کتاب نام گرفته است
دبير جايزه کتاب سال شعر الوند مطرح کرد:
«الوند» يکي از صداهاي ماندگار شعر معاصر ايران
حسن گوهرپور دبير جايزه کتاب سال الوند گفت: جايزه کتاب سال الوند (جايزه ادبي الوند) در حوزه کتاب شعر، 6 دوره است که به صورت پيوسته برگزار ميشود و تلاش دارد يکي از صداهاي ماندگار شعر معاصر ايران باشد.
آیین پایانی جایزه الوند در خانه هنرمندان ایران برگزار شد
«قدم زدن در عدم» و «وطنخوانده» برگزیدههای دوره ششم
آیین پایانی ششمین دوره جایزه کتاب سال الوند؛ با معرفی برگزیدگان این دوره در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
معرفي برگزيدگان ششمين دوره جايزه ادبي الوند
«وطنخوانده» و «قدم زدن در عدم» برگزيده شدند / الوند در دست کُردها
آيين پاياني ششمين دوره جايزه کتاب سال الوند با معرفي برگزيدگان به پايان رسيد.
از سوي دبيرخانه جايزه
نامزدهای جایزه ادبی «الوند» معرفی شدند
دبیرخانه جایزه ادبی «الوند» نامزدهای ششمین دوره این جایزه را معرفی کرد.
دختری که محدودیتش را کنار زد!
مژگان کشانی، متولد ۲۰ دی ماه سال ۱۳۸۴ در اصفهان است. وی دارای معلولیت جسمی حرکتی دو اندام است اما با وجود معلولیتی که دارد توانسته است چهار کتاب قلب یخی، قلب سنگی، قلب کاغذی و سینمای زندگی را در ژانرهای داستان، کاریکلماتور، فرامتن و شعر نو بنویسد.
با حضور دوستداران فرهنگ و هنر؛
«سیاوشنامه» و «سهرابنامه» پای به دنیای کتاب گذاشتند
همزمان با روز بزرگداشت فردوسی حکیم و روز پاسداشت زبان پارسی، از دو کتاب «سیاوشنامه» و «سهرابنامه» با محوریت دو شخصیت برجسته شاهنامه رونمایی شد.
فرماندار همدان اعلام کرد
جذابیت فضای مجازی و تلفن هوشمند، اقبال به کتاب را کم کرده است
فرماندار همدان با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه زیرساختهای کتابخوانی در حال انجام است، گفت: جذابیت فضای مجازی و تلفن هوشمند، اقبال به کتاب را کم کرده است.
پیشنهاد به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان
ضروریت تشکیل انجمن نقد ادبی در همدان
از دو دهۀ گذشته در ادبیات و هنر استان همدان، نهاد یا گروه مردمنهاد مستقلی درباب نقد فرهنگ و به صورت تخصصی نقد هنر و ادبیات شکل نگرفته است، یا اگر تلاشهایی شده، اغلب نه استمرار داشته و نه توانسته با بدنۀ فرهنگ و هنر استان همدان ارتباط خوبی برقرار کند.
ضرورت تغییر نگاه اقتصادی در انجمنداری ادبی - هنری
اهلی فرهنگ و هنر و ادبیات – در 70 سال اخیر - یک پیشفرض ثابت دارند؛ این پیشفرض ثابت مبتنی بر این است که هنرمندان، شاعران و نویسندگان نباید هیچ ارتباطی با حاکمیت و قدرت و نظام حاکم سیاسی در کشور و ... داشته باشند.
انجمن فرهیختگان الوند با همکاری ماهنامه الوند برگزار میکند
شعرخوانی و تاملاتی درباب نقد در انجمنهای ادبی
انجمن فرهیختگان الوند با همکاری ماهنامه الوند نشست «شعرخوانی و تاملاتی درباب نقد در انجمنهای ادبی» را با حضور حسن گوهرپور شاعر، روزنامهنگار و منتقد ادبی برگزار میکند.
به بهانۀ فقدانِ جسمانیِ دکتر پرویز اذکایی
در وطن خویش «قریب»!
از روزِ فقدانِ جسمانیِ دکتر پرویز اذکایی به این میاندیشم که آیا او در روزگار خویش و در موطنش «غریب» بود یا «قریب»؟ هر چه نام و نشانش را، حرف و سخنش را، کتاب و کتابتش را، رفتار و روش و سلوک و منشش را میکاوم چیزی از غربت نمییابم، همه آشناییست، همه نامداری است و همه بزرگی و جلال است و همه قریبی و خویشی و خویشاوندیست.
گفتگوی حسن گوهرپور با ابراهیم خدایار به بهانۀ انتشار کتاب «زرافشان شعر؛ مفهومشناسی وطن در دیوان گلرخسار صفیآوا»
بازگشت به مفهوم وطن در قالب ناسیونالیسم فرهنگی
دکتر ابراهیم خدایار میگوید: بخشهایی از این کتاب از سال ۱۳۹۷ در نشریات، روزنامهها، مجلات پژوهشی و وبگاههای ایرانی منتشر شده و حالا در روزهای پایانی اسفندماه سال 1401 تجمیع این مطالب به علاوۀ تحلیلها و نوشتارهای دیگر در کتابی مستقل از سوی نگارستان اندیشه به نشر رسیده است. به همین بهانه گفتگویی با دکتر ابراهیم خدایار صورت گرفته که در ادامه میخوانید:
در مراسم رونمایی از کتاب "وقتی از فیلم حرف میزنیم از چه حرف میزنیم" عنوان شد
درستکار: منتقد، سیزیف است/ ضرابینسب: نقدمان هم وارداتی است
در مراسمی در نمایشگاه کتاب تهران، از کتاب دوجلدی "وقتی از فیلم حرف میزنیم از چه حرف میزنیم" در غرفه نشر ایجاز رونمایی شد.
گفتگو با مریم ابوالفتحی
برای من «نوشتن» همهٔ شادیهاست
مریم ابوالفتحی میگوید: انسانهای زیادی نهایتاً صد سال در این کره مهمان بودهاند پس آگاهانه و فارغ از همه روزمرگیها؛ زندگی را جَشن بگیرید و هنگام مواجهشدن با اتفاقهای غیر معمول به خود بگویید درسته خیلی عالی نشد اما آنقدر ها هم بد نیست!
آنچه از یک شعر باقی می ماند
نمایشگاه شعر و کالیگرافی " آنچه از یک شعر باقی می ماند" از بیست تا سی آذر ماه 1400در آرت گالری نگارین برگزار می شود.
بیشتر
در حال بارگذاری...