کد خبر : 259790 تاریخ : 1404/4/24 - 10:41
به بهانه‌ی برگزاری نخستین نمایشگاه توانمندی‌های بانوان کارآفرین و فعال اقتصادی نقش زنان در شعار «تدبیر، تلاش و توسعه»‌ / نگاه استاندار همدان به نقش زنان در توسعه در سال‌های اخیر، نگاه به نقش و جایگاه زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی بیش از گذشته اهمیت یافته است. در استان همدان نیز با آغاز فعالیت دکتر حمید ملانوری به عنوان استاندار، توجه به توانمندی و مشارکت زنان در برنامه‌ریزی‌های استان رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته است.

به گزارش آفتاب صبح به نقل از استان‌سازان؛ آنچه در ادامه می‌خوانید، روایت سیاست‌ها، دیدگاه‌ها و بخش مختصری از عملکرد استاندار همدان درباره زنان است؛ روایتی که برگرفته از سخنان او در نشست‌ها و رویدادهای مختلف برآمده و تصویری کلی از جایگاه زنان در نگاه مدیریت عالی استان ارائه می‌دهد.


دیدار چهره به چهره با بیش از ۵۰۰ بانوی همدانی
در ماه‌های ابتدایی انتصاب حمید ملانوری به عنوان استاندار همدان، خبر از دیدارهای گسترده او با اقشار مختلف و زنان استان مخابره شد؛ در یکی از همین نشست‌ها بیش از ۵۰۰ نفر از بانوان همدانی در یک جلسه حضور یافتند تا از نزدیک مشکلات، دغدغه‌ها و موضوعات خود را بیان کنند. این ملاقات‌ها، نه یک کنش نمادین، بلکه نشانه‌ای از رویکرد تازه‌ای بود که ملانوری برای زنان همدانی در نظر گرفته بود: دیده شدن و شنیده شدن.

زنان؛ نیمی از جمعیت و نیمی از نقشه توسعه
در نشست‌های مختلف، حمید ملانوری همواره بر یک اصل تاکید داشت: نیمی از جمعیت هر جامعه را زنان تشکیل می‌دهند و هیچ برنامه‌ریزی توسعه‌ای بدون مشارکت آنان به سرانجام نخواهد رسید. از نگاه او، نقش زنان در طراحی و راهبری برنامه‌های اجتماعی و اقتصادی استان، نه انتخابی فرعی بلکه ضرورتی بنیادین برای آینده همدان است.

برتری در مهارت‌ها، شایسته‌سالاری فرا جنسیتی
استاندار همدان، با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد زنان همچون دقت، نظم و تعهد، معتقد است در بسیاری از شاخص‌های مدیریتی مانند تخصص، کارآمدی و انگیزه زنان می‌توانند حتی موفق‌تر از مردان باشند. او تاکید کرده که اولویت انتخاب مدیران و مسئولان صرفاً بر اساس شایستگی‌ها و کارآمدی است و زنان استان نباید خود را دست‌کم بگیرند.

حرکت از محدودیت به فرصت: حضور زنان در کارآفرینی و تولید
ملانوری با یادآوری مشکلات گذشته در مسیر تحصیل و اشتغال زنان، بر تغییرات مثبت سال‌های اخیر اذعان دارد. او نقش زنان را نه تنها در حوزه‌های علمی و فرهنگی، بلکه به طور خاص در عرصه کارآفرینی، اشتغالزایی و تولید پررنگ می‌داند، او معتقد است که باید «چرخ تولید برخی از کارخانه‌های همدان به دستان زنان سپرده شود.» او زنان را موتور توسعه اقتصادی استان خطاب کرده و معتقد است حمایت هدفمند از بانوان سرمایه‌گذار و کارآفرین، مسیر توسعه پایدار را هموارتر می‌سازد.

خانواده و جامعه؛ نقش محوری زنان در انسجام اجتماعی
در اسفند 1402 طرحی در همدان برگزار شد با نام «مهرسان»، در این طرح گلریزان برای آزادی زنان صورت می‌گرفت. در جریان مراسم «مهرسان» و کمپین حمایت برای آزادی زنان زندانی جرائم غیرعمد، ملانوری بر اهمیت جایگاه مادر و همسر در خانواده تاکید می‌کند: «زنان محور اصلی خانواده هستند. زندانی شدن یک مادر، می‌تواند بنیان خانواده را متزلزل کند.» او توصیه می‌کند جامعه برای حفظ انسجام خانواده، نگذارد زنان به خاطر بدهی و جرائم غیرعمد از آغوش فرزندان دور بمانند. این نگاه حمایتی، همدلی و توجه به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را نشان می‌دهد.

نشاط زنان، نشاط جامعه
از دیگر محورهای کلیدی در سخنان استاندار، توجه به شادی، نشاط اجتماعی و روحیه بانوان است. ملانوری معتقد است: «شادشدن زنان به شادی کل جامعه منجر می‌شود.» بنابراین، باید فراتر از کلیشه‌ها، فضا را برای حضور، ابراز وجود و تأثیرگذاری زنان در تمامی عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی باز کرد.

نگاه ساختاری: تشکیل ستاد توسعه و پیشرفت بانوان
برای عینیت‌بخشی به حمایت از زنان، ملانوری بر تشکیل ستاد توسعه و پیشرفت بانوان در استان تاکید دارد. این ستاد بنا دارد تا جذب سرمایه‌گذاران زن و بهره‌گیری از ظرفیت علمی و تخصصی بانوان را در محور سیاست‌های توسعه‌ای استان قرار دهد؛ نشانه‌ای از نگاه ساختاری و بلندمدت استاندار در جهت اجرایی شدن ایده‌هایش.

استراتژی تحقق توسعه پایدار: زنان و جوانان در مدار اقتصاد همدان
در جمع‌بندی رویکردها، حمید ملانوری مکرراً به شعار سال اشاره می‌کند و می‌گوید: «برای تحقق این هدف، از همه ظرفیت استان، به‌ویژه زنان و جوانان، نخبگان و دانشجویان بهره خواهیم برد.»

ارزش‌گذاری و اعتماد به زنان در مسیر توسعه استان
در روایت نگاه حمید ملانوری، که متمرکز بر شعار او تدبیر، تلاش و توسعه است، زنان نه تنها به مثابه مخاطب سیاست‌های حمایتی، بلکه به‌عنوان بازیگران اصلی در برنامه توسعه استان دیده می‌شوند؛ عناصری خلاق، متخصص و کارآمد که می‌توانند آینده اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی همدان را بسازند. او معتقد است جامعه زمانی به شکوفایی واقعی می‌رسد که ظرفیت زنان آن، جدی‌تر از گذشته دیده و از توانایی‌هایشان استفاده شود.