به گزارش آفتاب صبح، به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، روایتی از «همایش مدیران روابط عمومیهای شهرستان رفسنجان» که در سرچشمه برگزار شد.
کار دشوار روابطعمومیها
امروز، دوشنبه دوازدهم خردادماه ۱۴۰۴، روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، میزبان «همایش مدیران روابطعمومیهای شهرستان رفسنجان» بود؛ همایشی که در آن، به سخنرانیهای رسمی بسنده نشد و با یک نشست تخصصی و کارگاه آموزشی هم همراه بود. حدود هشتاد مدیر و مسئول روابطعمومی ادارات و نهادهای گوناگون شهرستان رفسنجان، از حوالی ساعت ۹:۳۰ تا ۱۲ در سالن اجتماعات امور آموزش مجتمع در شهر مس سرچشمه در کنار هم نشستند، تا هم از «ناترازی در روابطعمومیها» بشنوند و هم از فرصتها و چالشهای عرصه ارتباطات بگویند.
از ناترازی تا روابطعمومی تراز
بخش نخست همایش، نشست تخصصی و کارگاه آموزشی بود. دکتر «عباس تقیزاده»، سخنران و مدرس این کارگاه بود که «مجتبی احمدی»، رئیس روابط عمومی مجتمع، در مقدمه برنامه، او را تلفیقِ دانش و تجربه برشمرد که هم دانشآموخته ارتباطات است و هم تجربه مدیرکلی روابطعمومی استانداری کرمان را در کارنامهاش دارد.
تقیزاده، از «ناترازی در روابطعمومیها» و دلایل آن گفت. گفت که روابطعمومی باید یک رابطه پویا و منطقی میان سازمان و ذینفعان سازمان برقرار کند و اگر این رابطه بهدرستی برقرار نباشد، با ناترازی روبهروییم.
او، روابطعمومی را مدیریت مدبرانه ارتباطات سازمان برشمرد و به مهارتهای نرم در روابطعمومی اشاره کرد. او بر اهمیت تعامل با رسانهها، توجه به تنوع نیاز مخاطب، ضرورت نوآوری و غنای رسانه در انتقال پیام و لزوم تبدیل محتوای پیچیده به زبان قابلفهم، آنهم در دوره رواج شبکههای اجتماعی، تاکید کرد.
اشاراتی به ارتباطات بحران، پایانبخش کارگاه آموزشیِ «ناترازی در روابطعمومیها» بود.
از تحلیل تا تبیین
بخش دوم همایش، به سخنرانی مدیران و مسئولان گذشت. فرماندار رفسنجان، از میهمانان ویژه همایش بود که در سخنانی کوتاه، روابطعمومی را ویترین سازمان برشمرد و بر ضرورت تهیه گزارشهای تحلیلی تاکید کرد. مهندس رضایی، تشریح عملکرد نهادها را، نوعی جهاد تبیین برشمرد که با امیدآفرینی، به پیشبرد اهداف سازمانها و مردم، کمک خواهد کرد.
معاون بهرهبرداری مجتمع مس سرچشمه هم، از بزرگیِ کار تولید و توسعه در مجتمع گفت؛ از اینکه روزانه نزدیک به ۴۲۵هزار تن، حجم عملیات خاکی مجتمع است و از این میزان، ۱۲۰هزار تن، سنگ سولفور؛ از اینکه در این مجتمع، روزانه ۲۵۰۰تن کنسانتره مس و مولیبدن با عیار ۲۲درصد و ۶۰۰تن آند مسی و حدود ۵۸۰تن کاتد مسی تولید میشود تا در پایان سال جاری، ۱۹۰هزار تن کاتد، دستاورد بزرگ تولیدیِ سرچشمه مس ایران باشد.
مهندس فاضلی به تمرکز ویژه مجتمع بر اجرای طرحهای توسعه هم تاکید کرد؛ از فاز ۳و۴ تغلیظ تا معدن شمارهدو مس سرچشمه یا همان سریدون؛ و از برکاتِ بهثمر نشستن این طرحها گفت که اشتغالزایی و خدمات اجتماعی بیشتر را در پی خواهد داشت.
کار، صعب است...
مدیرکل روابطعمومی استانداری کرمان هم، از کرمان به سرچشمه سفر کرده بود تا به همکارانش در روابطعمومیهای شهرستان رفسنجان، خداقوت بگوید. محمدرضا نژادحیدری، از میزبانی روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه قدردانی کرد.
او، از دشواری کار امروز روابطعمومیها گفت. گفت که روابطعمومی در ایران، دو مرحله پیشااینترنت و پیدایش و گسترش اینترنت را پشتسر گذاشته و امروز در عصر تلفنهای هوشمندیم که این فضا، کار را برای روابطعمومیها، دشوارتر از پیش کرده است چون با انبوهی از رسانهها، سرعت انتشار اخبار، پدیده شبکههای اجتماعی و انسانرسانهها روبهروییم و روابطعمومیها باید خود را با این انقلاب ارتباطی، وفق دهند.
در پایان «همایش مدیران روابطعمومیهای شهرستان رفسنجان» در سرچشمه، همه درباره دو گزاره اتفاق نظر داشتند؛ امروز کار روابطعمومیها، بسیار دشوارتر است و آموزش، از نان شب واجبتر.