به گزارش آفتاب صبح، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (سهامی عام)، صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه خود را برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ منتشر کرد. این صورتهای مالی شامل ترازنامه، صورتهای سود و زیان، تغییرات در حقوق مالکانه، جریانهای نقدی و یادداشتهای توضیحی ۱ تا ۵۰ بوده و توسط مؤسسه حسابرسی معتمد بورس مورد حسابرسی قرار گرفته است.
بر اساس گزارش ارائهشده، صورتهای مالی یادشده وضعیت مالی گروه و شرکت، عملکرد مالی و جریانهای نقدی آنها را از تمام جنبههای بااهمیت، بهطور منصفانه و مطابق با استانداردهای حسابداری منعکس میکند. این گزارش، با اظهارنظر «مقبول» همراه بوده و حسابرس مستقل، تحریفی بااهمیت که بر صحت و شفافیت اطلاعات تأثیرگذار باشد را مشاهده نکرده است.
- صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (سهامی عام) شامل صورتهای وضعیت مالی به تاریخ ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ و صورتهای سود و زیان، سود و زیان جامع، تغییرات در حقوق مالکانه و جریانهای نقدی برای سال مالی منتهی به تاریخ مزبور و یادداشتهای توضیحی ۱ تا ۵۰، توسط این مؤسسه حسابرسی شده است.
- مسئولیت تهیه و ارائه منصفانه صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت طبق استانداردهای حسابداری و همچنین طراحی، اعمال و حفظ کنترلهای داخلی لازم برای تهیه صورتهای مالی عاری از تحریف بااهمیت ناشی از تقلب یا اشتباه، بر عهده هیئتمدیره است. در تهیه صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت، هیئتمدیره مسئول ارزیابی توانایی شرکت به ادامه فعالیت و حسب ضرورت، افشای موضوعات مرتبط با ادامه فعالیت و مناسب بودن بهکارگیری مبنای حسابداری تداوم فعالیت است، مگر اینکه قصد انحلال شرکت یا توقف عملیات آن وجود داشته باشد یا هیچ راهکار واقعبینانه دیگری بهجز موارد مذکور وجود نداشته باشد.
- حسابرسی این مؤسسه طبق استانداردهای حسابرسی انجام شده است. مسئولیتهای مؤسسه طبق این استانداردها در بخش مسئولیتهای حسابرس و بازرس قانونی در حسابرسی صورتهای مالی توصیف شده است. این مؤسسه طبق الزامات آیین اخلاق و رفتار حرفهای جامعه حسابداران رسمی، مستقل از گروه است و سایر مسئولیتهای اخلاقی را طبق الزامات مذکور انجام داده است. این مؤسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسی کسبشده بهعنوان مبنای اظهارنظر، کافی و مناسب است. اهداف حسابرس شامل کسب اطمینان معقول از اینکه صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت، بهعنوان یک مجموعه واحد، عاری از تحریف بااهمیت ناشی از تقلب یا اشتباه است و صدور گزارش حسابرس که شامل اظهارنظر وی میشود. اطمینان معقول سطح بالایی از اطمینان است، اما حتی با انجام حسابرسی طبق استانداردهای حسابرسی، ممکن است همه تحریفهای بااهمیت، در صورت وجود، کشف نشود. تحریفها که ناشی از تقلب یا اشتباه میباشند، زمانی بااهمیت تلقی میشوند که بهطور منطقی انتظار رود، بهتنهایی یا در مجموع، بتوانند بر تصمیمات اقتصادی استفادهکنندگان که بر مبنای صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت اتخاذ میشود، اثر بگذارند.
در چارچوب انجام حسابرسی طبق استانداردهای حسابرسی، بهکارگیری قضاوت حرفهای و حفظ نگرش تردید حرفهای در سراسر کار حسابرسی ضروری است، همچنین:
- خطرهای تحریف بااهمیت صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت ناشی از تقلب یا اشتباه مشخص و ارزیابی میشود، روشهای حسابرسی در برخورد با این خطرها طراحی و اجرا، و شواهد حسابرسی کافی و مناسب بهعنوان مبنای اظهارنظر کسب میشود. از آنجا که تقلب میتواند همراه با تبانی، جعل، حذف عمدی، ارائه نادرست اطلاعات یا زیرپا گذاشتن کنترلهای داخلی باشد، خطر عدم کشف تحریف بااهمیت ناشی از تقلب، بالاتر از خطر عدم کشف تحریف بااهمیت ناشی از اشتباه است.
- از کنترلهای داخلی مرتبط با حسابرسی بهمنظور طراحی روشهای حسابرسی مناسب شرایط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشی کنترلهای داخلی گروه و شرکت، شناخت کافی کسب میشود.
- مناسب بودن رویههای حسابداری استفادهشده و معقول بودن برآوردهای حسابداری و موارد افشای مرتبط ارزیابی میشود.
- بر مبنای شواهد حسابرسی کسبشده، در مورد مناسب بودن بهکارگیری مبنای حسابداری تداوم فعالیت و وجود یا نبود ابهامی بااهمیت در ارتباط با رویدادها یا شرایطی که میتواند تردیدی عمده نسبت به توانایی گروه و شرکت به ادامه فعالیت ایجاد کند، نتیجهگیری میشود. اگر چنین نتیجهگیری شود که ابهامی بااهمیت وجود دارد، باید در گزارش حسابرس به اطلاعات افشاشده مرتبط با این موضوع در صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت اشاره شود یا، اگر اطلاعات افشاشده کافی نبود، اظهارنظر حسابرس تعدیل میگردد. نتیجهگیریها مبتنی بر شواهد حسابرسی کسبشده تا تاریخ گزارش حسابرس است. با این حال، رویدادها یا شرایط آتی ممکن است سبب شود گروه یا شرکت، از ادامه فعالیت بازبماند.
- کلیت ارائه، ساختار و محتوای صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه، شامل موارد افشا، و اینکه آیا معاملات و رویدادهای مبنای تهیه صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت، بهگونهای در صورتهای مالی منعکس شدهاند که ارائه منصفانه حاصل شده باشد، ارزیابی میگردد.
شواهد حسابرسی کافی و مناسب در مورد اطلاعات مالی شرکتهای گروه یا فعالیتهای تجاری درون گروه بهمنظور اظهارنظر مناسب نسبت به صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه شرکت کسب میگردد. حسابرس مسئول هدایت، سرپرستی و عملکرد حسابرسی گروه است. مسئولیت اظهارنظر حسابرس، تنها متوجه حسابرس است.
افزون بر این، زمانبندی اجرا و دامنه برنامهریزیشده کار حسابرسی و یافتههای عمده حسابرسی، شامل ضعفهای بااهمیت کنترلهای داخلی که در جریان حسابرسی مشخص شده است، به ارکان راهبری اطلاعرسانی میشود. بهعلاوه، یادداشتی مبنی بر رعایت الزامات اخلاقی مربوط به استقلال به ارکان راهبری ارائه میشود و همه روابط و سایر موضوعاتی که میتوان انتظار معقولی داشت بر استقلال اثرگذار باشد و، در موارد مقتضی، تدابیر ایمنساز مربوط به اطلاع آنها میرسد.
از بین موضوعات اطلاعرسانیشده به ارکان راهبری، آندسته از مسائلی که در حسابرسی صورتهای مالی سال جاری دارای بیشترین اهمیت بودهاند و بنابراین «مسائل عمده حسابرسی» بهشمار میروند مشخص میشود. این مسائل در گزارش حسابرس توصیف میشوند، مگر اینکه طبق قوانین یا مقررات، افشای آنها منع شده باشد یا، هنگامی که در شرایط بسیار نادر، مؤسسه به این نتیجه برسد که مسائل مذکور نباید در گزارش حسابرس اطلاعرسانی شود زیرا بهطور معقول انتظار میرود پیامدهای نامطلوب اطلاعرسانی بیش از منافع عمومی حاصل از آن باشد.
همچنین این مؤسسه بهعنوان بازرس قانونی، مسئولیت دارد موارد عدم رعایت الزامات قانونی مقرر در اصلاحیه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و نیز سایر موارد لازم را به مجمع عمومی عادی صاحبان سهام گزارش کند.
- به نظر این مؤسسه، صورتهای مالی یادشده، وضعیت مالی گروه و شرکت در تاریخ ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ و عملکرد مالی و جریانهای نقدی گروه و شرکت را برای سال مالی منتهی به تاریخ مزبور، از تمام جنبههای بااهمیت، طبق استانداردهای حسابداری، به نحو منصفانه نشان میدهد.
- منظور از مسائل عمده حسابرسی، مسائلی است که به قضاوت حرفهای حسابرس، در حسابرسی صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه سال جاری، دارای بیشترین اهمیت بودهاند. این مسائل در چارچوب حسابرسی صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه و بهمنظور اظهارنظر نسبت به آنها مورد توجه قرار گرفته است و اظهارنظر جداگانهای نسبت به این مسائل ارائه نمیشود. در این خصوص، هیچگونه مسائل عمده حسابرسی برای درج در گزارش وجود ندارد.
- وضعیت پیشرفت داراییهای در جریان تکمیل، توجه مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را به یادداشت توضیحی 14-7-10 در خصوص دلایل تطویل زمانی، درصد پیشرفت و نحوه تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت تکمیل پروژههای در جریان تکمیل گروه و شرکت جلب مینماید.
- پوشش بیمهای داراییهای ثابت مشهود و موجودی مواد و کالا، توجه مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را به مفاد یادداشتهای توضیحی 3-14 و 5-23 صورتهای مالی، در رابطه با پوشش بیمهای داراییهای ثابت مشهود و موجودی مواد و کالای گروه جلب مینماید. مفاد بندهای ۴ و ۵ این گزارش تأثیری بر اظهارنظر این مؤسسه نداشته است.
- حسابرسی سال گذشته صورتهای مالی شرکت برای سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ توسط حسابرس دیگری حسابرسی شده است و در گزارش مورخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ حسابرس مذکور، اظهارنظر تعدیلنشده (مقبول) ارائه شده است.
- مسئولیت سایر اطلاعات با هیئتمدیره شرکت است. سایر اطلاعات شامل گزارش تفسیری مدیریت است. اظهارنظر این مؤسسه نسبت به صورتهای مالی، به سایر اطلاعات تسری ندارد و لذا این مؤسسه نسبت به آن هیچ نوع اطمینانی ارائه نمیکند. مسئولیت این مؤسسه، مطالعه سایر اطلاعات بهمنظور تشخیص مغایرتهای بااهمیت بین سایر اطلاعات و صورتهای مالی یا شناخت کسبشده توسط حسابرس در جریان حسابرسی، و یا مواردی است که به نظر میرسد تحریفی بااهمیت در سایر اطلاعات وجود دارد. در صورتیکه این مؤسسه، بر اساس کار انجامشده، به این نتیجه برسد که تحریفی بااهمیت در سایر اطلاعات وجود دارد، باید آن را گزارش کند. در این خصوص، مطالب قابل گزارشی وجود ندارد.
- موارد عدم رعایت الزامات قانونی مقرر در اصلاحیه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت به شرح زیر است:
10-1. مفاد ماده ۲۴۰ اصلاحیه قانون تجارت و تبصره ۲ ماده ۱۸ اساسنامه در خصوص پرداخت سود سهام ظرف مهلت مقرر.
10-2. مفاد ماده ۱۱۰ اصلاحیه قانون تجارت و تبصره ماده ۲۸ اساسنامه در رابطه با معرفی نماینده توسط واحد حقوقی (شرکت سرمایهگذاری استان خوزستان).
10-3. مفاد ماده ۱۴۲ اصلاحیه قانون تجارت و ماده ۲ اساسنامه (فعالیت اصلی) در رابطه با سرمایهگذاری در مرمت، احیا و واگذاری حق بهرهبرداری بنای تاریخی چرخاب اردکان.
10-4. پیگیریهای شرکت جهت انجام تکالیف مقرر در مجمع عمومی عادی سالیانه مورخ ۶ تیر ۱۴۰۳ صاحبان سهام، در خصوص بندهای ۵، 1-10، 3-10 و ۱۳ این گزارش منجر به نتیجه نگردیده است.
- معاملات مندرج در یادداشت توضیحی 3-47، بهعنوان کلیه معاملات مشمول ماده ۱۲۹ اصلاحیه قانون تجارت که طی سال مالی مورد گزارش انجام شده و توسط هیئتمدیره شرکت به اطلاع این مؤسسه رسیده، مورد بررسی قرار گرفته است. در مورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق مبنی بر کسب مجوز از هیئتمدیره و عدم شرکت مدیر ذینفع در رأیگیری رعایت شده است. مضافاً بهاستثنای تضامین اعطایی، نظر این مؤسسه به شواهدی حاکی از اینکه سایر معاملات مزبور با شرایط مناسب تجاری و در روال عادی عملیات شرکت انجام نگرفته باشد، جلب نشده است.
- گزارش هیئتمدیره درباره فعالیت و وضع عمومی شرکت، موضوع ماده ۲۳۲ اصلاحیه قانون تجارت و ماده ۴۹ اساسنامه، که بهمنظور تقدیم به مجمع عمومی عادی صاحبان سهام تنظیم گردیده، مورد بررسی این مؤسسه قرار گرفته است. با توجه به رسیدگیهای انجامشده، نظر این مؤسسه به موارد بااهمیتی که حاکی از مغایرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائهشده از جانب هیئتمدیره باشد، جلب نشده است.
- ضوابط و مقررات وضعشده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در چارچوب چکلیستهای ابلاغشده آن سازمان، به شرح ذیل رعایت نشده است:
13-1. مفاد بند ۱۰ ماده ۷ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکتهای ثبتشده نزد سازمان، در خصوص افشای صورتهای مالی میاندورهای و سالانه حسابرسیشده برخی از شرکتهای تحت کنترل ظرف مهلت مقرر.
13-2. مفاد ماده ۵ و تبصره ۲ ماده ۵ دستورالعمل انضباطی ناشران پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران، در خصوص پرداخت سود تقسیمشده ظرف مهلت مقرر و طبق برنامه اعلامشده به سازمان بورس و اوراق بهادار.
- در اجرای مفاد ماده ۴۱ دستورالعمل حاکمیت شرکتی ناشران ثبتشده نزد سازمان بورس، رعایت تبصره ماده ۴۰ دستورالعمل یادشده، مبنی بر افشای کمک عامالمنفعه و هرگونه پرداخت در راستای مسئولیتهای اجتماعی در گزارش فعالیت هیئتمدیره، مورد بررسی این مؤسسه قرار گرفته است. در این خصوص، این مؤسسه به موارد بااهمیتی که حاکی از عدم افشای نامناسب در گزارش مزبور باشد، برخورد نکرده است.
- گزارش کنترلهای داخلی حاکم بر گزارشگری مالی شرکت در تاریخ ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ در اجرای ابلاغیه چکلیست کنترلهای داخلی حاکم بر گزارشگریهای مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار، بررسی شده است. بر اساس بررسی انجامشده و با توجه به محدودیتهای ذاتی کنترلهای داخلی، این مؤسسه به مواردی حاکی از وجود نقاط ضعف بااهمیت کنترلهای داخلی حاکم بر گزارشگری مالی، طبق چارچوب فصل دوم دستورالعمل کنترلهای داخلی مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار، برخورد نکرده است.
- صورتهای مالی، تأییدیه مدیران، گزارشهای فعالیت هیئتمدیره و تفسیری مدیریت به تأیید چهار نفر از اعضای هیئتمدیره رسیده است.